Zlobin je zkušebním jezdcem F1

  • 6
Faenza - Stáj Minardi sice stále ještě nemá jasno o tom, kdo za ni bude v příští sezoně jezdit grand prix, ale její zakladatel Giancarlo Minardi už uvedl jméno oficiálního testovacího pilota. Italské monoposty bude v roce 2003 zkoušet Sergej Zlobin, který se v Minardi již několikrát svezl letos. Dvaatřicetiletý jezdec, jenž se stal prvním ruským pilotem F1 v historii, má podle Minardiho údajně šanci v budoucnu jezdil i velké ceny. "Se Sergejem budeme úzce spolupracovat a klidně za nás jednou může závodit i v grand prix. O jeho budoucnosti v soutěži však mohu říci více po testech, které se ve Valencii konají koncem tohoto měsíce," sdělil.

Rus údajně nemá zavřená vrátka ani do světového šampionátu. Stáj to oznámila v Moskvě při prezentaci svých vozů ruským fanouškům a médiím.

Tým si tak ponechává volná vrátka  k tomu, přihlásit Zlobina do mistrovství světa. "To by se mělo rozhodnout v nejbližší budoucnosti," řekl tajemně Giancarlo Minardi.

Italské stáji by se hodily peníze Zlobinových ruských sponzorů, protože s odchodem Alexe Yoonga pravděpodobně přijde o část o toku malajských dolarů. O tom, kdo by měl za Minardi jezdit, se stále jen spekuluje, mezi kandidáty jsou Eddie Irvine, Jos Verstappen či Pedro de la Rosa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž