Lewis Hamilton byl po pátečních trénincích velmi spokojen.

Lewis Hamilton byl po pátečních trénincích velmi spokojen. | foto: AP

Získáváme půdu pod nohama, věří nejrychlejší z tréninků Hamilton

  • 9
Lewis Hamilton ovládl oba páteční tréninky Velké ceny Malajsie a je přesvědčen, že v tak dobré formě jeho monopost v letošní sezoně ještě nebyl. "Ale bude to stačit na Red Bull?" ptá se sám sebe. "To zatím netuším," odpovídá si.

Hamilton si po dvou volných trénincích, tedy celých třech hodinách na okruhu, pochvaloval svůj monopost, jak to jen jde. V Malajsii je počtvrté v kariéře, ale s tak rychlým a ovladatelným strojem ještě prý na okruhu Sepang nejezdil.

"Vůbec to nebyl špatný den. V autě jsem měl úžasný pocit, jak všechno funguje. Nejlepší, jaký jsem kdy na tomto okruhu měl," konstatoval bývalý mistr světa, který se v závodě na Malajském poloostrově probil na stupně vítězů pouze jednou - v roce 2007 při své premiéře v šampionátu zde byl druhý za týmovým kolegou Alonsem.

Button si s autem zatím nerozumí

Zcela jiné pocity než Hamilton zažívá zatím v Malajsii jeho týmový kolega Jenson Button. Jeho časy sice nebyly špatné, ale s autem se v každé zatáčce doslova pral.

"Nepodařilo se mi najít ideální nastavení, stále mi utíkala záď a zpomalovalo mě to. Chyběla tam přilnavost. Ke konci se to trochu lepšilo, ale ještě je před námi hodně práce. Bude to dlouhá noc.

Přesto trvá na tom, že se v Malajsii průběžně zlepšuje. "Při každém návratu sem cítím, že jsem o kus dál. Tato trať není jednoduchá a vyžaduje to hodně kol, než se na ní naučíte jezdit," říká.

Páteční tréninky Velké ceny Malajsie sezony 2010 se podle něj blížily dokonalosti. "Zkoušeli jsme hlavně pneumatiky, na nich ještě nějaká práce zbývá. Ale s autem jsem maximálně spokojen, Netvrdím, že ještě něco nezměníme, ale budou to pouze maličkosti."

Před kvalifikací věří Hamilton ve vítězství, ale snadné to nebude. To dobře ví. "V posledních dvou závodech jsme nebyli v jízdě na jedno kolo nejlepší a v kvalifikaci se to naplno ukázalo. Teď to vypadá lépe, jsem hodně spokojený, ale někdo na tom může být ještě o něco líp. Hodně také záleží na počasí, možná budu také spokojen se třetím místem. Musíme počkat."

V porovnání s Red Bullem a Ferrari se McLaren podle něj celkově zlepšil. "Každý závod jsme o něco rychlejší, a každým krokem vpřed se jim blížíme. Nevím o kolik, ale můžeme bojovat hodně vpředu."

Výsledky tréninků najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž