Zanardiho vítaly tisíce fanoušků

  • 1
Klettwitz - Tisíce motoristických fanoušků oslavovaly návrat Alexe Zanardiho do závodního vozu. Šestatřicetiletý Ital se po dvou letech od nehody, při níž přišel o obě nohy nad koleny, vrátil na německý okruh v Lausitzu. Zde v neděli v závodním voze absolvuje 13 okruhů, které mu po havárii v září 2001 zbývaly do cíle. "Vždycky jsem se chtěl vrátit. Mé poselství pro všechny zní: Člověk může překonat i velké neštěstí, pokud o to opravdu stojí," řekl Zanardi na tiskové konferenci v dějišti závodu série CART.

Ital se představí v přebudovaném voze 750-PS-Boliden, který mu upravil jeho bývalý inženýr Adam Schaechter. Spojku a plyn bude ovládat ručně, na brzdy bude šlapat protézami. "Jsem šťastný, že jsem opět na tomto okruhu. Je to pocit, který chci sdílet se svými fanoušky," dodal neustále optimistický závodník.

Na okruhu v Lausitzu se před pátým letošním závodem CART představí Zanardi ve voze se svým tehdejším číslem 66 a ve stejných barvách. Vedle toho dostal od pořadatelů možnost odstartovat hlavní závod.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Formule 1