Mark Webber při propršeném tréninku na Velkou cenu Německa

Mark Webber při propršeném tréninku na Velkou cenu Německa | foto: AP

Vsaďte si na Alonsa, radí jeho soupeř Mark Webber

  • 2
Hockenheim (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Zatímco jeho týmový kolega Sebastian Vettel ještě s přilbou v ruce slavil kvalifikační triumf, Mark Webber uz pobíhal v černých džínách a triku po motorhomu Red Bullu. Ochotně se podepisoval rozjařeným VIP hostům, ale o svém výkonu před pár minutami na trati moc mluvit nechtěl.

"Co bych vám k tomu řekl, čtvrté místo je málo," reagoval jeden z adeptů titulu.

Plány Webbera na další vítězství dostaly po kvalifikaci výrazné trhliny. Teprve potřetí v sezoně chybí v první řadě na startu. Podruhé za sebou jasně prohrál s týmovým kolegou Vettelem. A tak není divu, že se mračil.

"Nejhorší je, že jsem snadno mohl být lepší. Třetí na sto procent," pomýšlel Australan na pozici Felipeho Massy. "Ale nevyšlo to, a byla to jen a jen moje chyba."

Když si sedl ke stolu, byl spíš rozpačitý, než smutný. Naštvaný sám na sebe. "Chtěl jsem dát všechno do posledního letmého kola, ale nevyšlo to. Zatočil jsem trochu později, trefil jsem obrubník a ten mě rozhodil. Na výjezdu jsem pak byl příliš široký a přišel možná o pár desetin vteřiny," popisoval.

Ale o sobě moc Webber mluvit nechtěl. Po takovém zklamání také není divu. Ale je zajímavé i to, jak vidí své soupeře.

"Že se McLaren trápí? Jste se zbláznili. Dalo se čekat, že na tomto typu okruhu nebudou tak rychlí. Příště budou zpátky vpředu. A nakonec třetí řada na startovním roštu rozhodně žádný propadák není," popisoval australský pilot situaci svých největších soupeřů.

A nepřekvapilo ho ani, že Ferrari se vynořilo téměř odnikud a náhle může vzít Red Bullu jeho punc výjimečnosti. Webber podle svých slov čekal, že maranellští budou nahoře.

"Před pár dny jsem byl s kamarády na pivu a ptali se mě, na co by mohli teď vsadit, aby hodně vydělali, řekl jsem jim: "Vsaďte si na vítězství Alonsa v Budapešti. Ale možná jsem se pletl a vyhraje už tady v Německu," zasmál se třetí pilot celkového pořadí.

Výsledky kvalifikace najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž