Protivládní demonstrant v Bahrajnu vrhá Molotovův koktejl proti policejním...

Protivládní demonstrant v Bahrajnu vrhá Molotovův koktejl proti policejním těžkooděncům. Nové nepokoje podnítila hladovka jednoho z vůdců demokratických protestů z loňského roku, kterého režim poslal na doživotí do vězení. Abdulhadí al-Khavadža hladoví už 56 dní a musel být převezen do nemocnice. | foto: Hamad I Mohammed , Reuters

Sport v centru demonstrací: Vůz týmu F1 zasáhla v Bahrajnu zápalná lahev

  • 2
Vůz mechaniků stáje Force India byl v noci na čtvrtek cestou k hotelu z okruhu v Manámě zasažen zápalnou lahví, která vyletěla ze skupinky demonstrantů. "Nikdo z našeho týmu nebyl zraněn, Molotovovy koktejly totiž neházeli přímo po nás. Prostě jsme se připletli k incidentu na silnici," citovala agentura AP mluvčího týmu Willa Hingse.

Dva z členů stáje však ve stínu této události požádali vedení o svolení k návratu do Velké Británie.

"Nemůžu prozradit jména nebo jejich funkce. Byli to lidé, co pracovali pro tým a odjeli z vlastní svobodné vůle," dodal.

Ve středu také došlo ke střetům na výstavě, která Grand Prix v Bahrajnu provází. Bezpečnostní složky při následných pouličních potyčkách vypálily na demonstranty několik omračujících granátů.

Protivládní demonstrace a pouliční nepokoje se v Bahrajnu konají od loňského povstání šíitské opozice proti sunnitskému režimu. Tehdy kvůli němu byla Velká cena zrušena a podobný scénář hrozil i letos.

Mezinárodní automobilová federace FIA však po zprávách od diplomatů a nezávislých expertů dala závodu zelenou.

První tréninky Velké ceny Bahrajnu formule 1 začínají již v pátek ráno.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž