Šéf týmu Toyota: Změn bylo potřeba

Kolín nad Rýnem - Šéf stáje Toyota Ove Andersson se rozpovídal na téma zásadních změnna postech pilotů. Otevřeně rozebral Mika Sala i Allana McNishe, závodníky, kteří v jeho službách bojovali v loňském roce. Nepopírá, že v tak mladé stáji, jakou jeho ekipa je, může jezdecká rošáda vypadat jako čin z kategorie nesprávných. Na druhé straně ovšem seveřan s velkými zkušenostmi z rallye, tvrdí, že ví, co provedl.

„Allan byl výborný v public relations a s týmem parádně spolupracoval. Ale dal jsem mu šanci jen na základě toho, že když to nevyjde, tak musí být připraven na odchod po prvních třech velkých cenách. Odvedl dost dobrou práci na to, aby si zajistil místo na celou sezonu. Ale považuji za férové říci, že v kvalifikaci se příliš trápil,“ prohlásil Andersson pro časopis F1 Racing.

„Mika na trati pro nás odvedl výbornou práci, ale celý tým cítil, že potřebujeme změnit směr. Mika dokázal být někdy příliš negativní, což nebylo dobré. Olivier Panis je na druhé straně velmi optimistickou osobou a to byl klíčový faktor v jeho angažování.“

Toyota loni debutovala. V prvních třech Grand Prix získala díky Mikovi Salovi dva body, pak ale šla forma týmu dolů. Přesto dopadla premiéra nad očekávání.

Letos pojedou za Toyotu Olivier Panis a Cristiana da Matta.

Poničený vůz Allana McNishe musel být při kvalifikaci Grand prix Japonska vyzvednut jeřábem


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž