Schumacher má z Williamsu strach

  • 2
Hockenheim - Pětinásobný mistr světa formule 1 Michael Schumacher má strach. Juan Pablo Montoya vyhrál Velkou cenu Německa rozdílem třídy. Tak suverénní vítězství znal Schumacher pouze z vlastní dílny. Z týmu Ferrari. "Po dnešním závodu je jasné, že se musíme bát Williamsu více, než čehokoli jiného. Mají vynikající auto," uznal šampion. Montoya unikl víc než o minutu zbytku startovního pole a v pořadí šampionátu se přiblížil Schumacherovi na šest bodů. Už v Maďarsku se může poprvé v životě posunout do vedení mistrovství světa. Souhrnné zpravodajství z Velké ceny Německa ZDE

Schumacher ale odmítá představu, že by Ferrari čtyři závody před koncem bylo bez šance na Williams vyzrát. "Na Hockenheimu na ně nikdo nestačil. Na druhou stranu jsem stále první já a budeme bojovat o každý bod."

Schumacherovi se nedařilo celý víkend a startoval až ze šesté pozice. Propracoval se na druhé místo, když ho tři kola před cílem zastavil defekt levé zadní pneumatiky. Po vynucené zastávce v boxech se vrátil na sedmém místě.

"Dovedete si asi představit, jaká slova se mi v tu chvíli honila hlavou. Tady nechci být sprostý," řekl na tiskové konferenci pilot Ferrari.

"Podíval jsem se do zadního zrcátka, zda není zničené něco jiného. Pak jsem se modlil, abych získal alespoň nějaký bod. Všechno, co můžete v takové situaci dělat, je zůstat klidný. Zachovat si chladnou hlavu. To je závodění a při něm se takové věci stávají."

Michael  Schumacher nevyhrál závod formule 1 od začátku července, kdy dominoval v Montrealu. Když byl dotázán, zda současná převahu Williamsu je způsobená tím, že používá pneumatiky michelin, zatímco Ferrari má bridgestony, odpověděl: "Myslím, že takové konstatování situaci příliš zjednodušuje."

Poté ale připustil, že příliš nevěří prolomení nadvlády Williamsu v příštím závodě. Za tři týdny v Maďarsku by totiž mělo být stejné horko, s jakým se piloti potýkali na Hockenheimringu.

"V tomto bodě příliš velkým optimistou nejsem," uvedl. "Vždy věříme v úspěch, ale musíme být realisty. Pravděpodobně budeme mít v Maďarsku stejné problémy jako v Německu. Ale poté bychom mohli uspět. Následují tratě docela podobné Velké ceně Kanady a ty by nám měly sedět mnohem více."

Radost Ferrari z vítězství Rubense Barrichella ve Velké ceně Británie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž