Sauber vystoupil konečně na podium

S a o P a u l o - Třetím místem na Velké ceně Brazílie potvrdil Nick Heidfeld předpověď svého krajana Michaela Schumachera, že pilot týmu Sauber má na to dojíždět letos do třetího místa. Třiadvacetiletý jezdec, který do F1 vstoupil loni ve stáji Prost s gloriolou obrovského talentu, byl svým výsledkem na okruhu Interlagos nadšen. "Zatím jsem to ještě úplně nestrávil. Je to nádherný pocit a když jsem přejel cílovou čárů, byl jsem téměř radostí bez sebe," řekl těsně po závodě.

Heidfeld, který v letech 1998 a 1999 intenzivně testoval pro McLaren, věří, že výsledek v Brazílii nebyl náhodný a že tak dal pádnou odpověď všem pochybovačným hlasům, které ho po loňské neúspěšné sezóně s Prostem téměř odstřelily. "Je to příjemné, ukázat všem, kteří mě kritizovali, co dokážu. Pokud zažijete takový rok, jaký já jsem měl loni, naučíte se nestarat se o to, co druzí o vás říkají," uvedl Heidfeld.

Z úspěchu na brazilské trati však německý pilot vědu nedělá. "Myslím si, že podium bylo zatím výjimkou. Sice krásnou, ale jen výjimkou. Jako automobilový závodník si musíte vždycky věřit, letos je to však trochu jednodušší," řekl jezdec.

Od závodu v Malajsii u Sauberu netestovali, vůz ale i tak zlepšili. "Je pravda, že jsme auto neproháněli po tratích, ale přidali jsme několik nových komponent, které byly testovány a aerodynamickém tunelu a velmi se osvědčily. Vím, že Sauber nemá tolik peněz jako některé velké týmy, ale dopředu jdeme i my," řekl Nick Heidfeld.

Michael Schumacher v Malajsii prorokoval, že Heidfeld i jeho stájový kolega Raikkönen, mají letos na to, aby dosáhli pozice na podiu. Své úvahy vedl dokonce tak daleko, že Saubery mohou, pokud McLaren a Ferrari odpadnou, pomýšlet na vítězství. Heidfeld tehdy tyto předpovědi označil za "nemožné".

Pilot Sauberu Nick Heidfeld se raduje ze svého prvního umístění na stupních vítězů ve formuli 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž