Sauber chce získat více bodů

Silverstone - Švýcarský tým Sauber chce v britské velké ceně získat další body a pojistit si tak svoje čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Tým pokračoval v letošních výborných výkonech šestým místem Nicka Heidfelda ve Francii, ale je pod velkým tlakem Jordanu, který na něj v celkovém týmovém hodnocení ztrácí jediný bod. Čtyřiadvacetiletý Nick Heidfeld byl s testy, které tým absolvoval ve Španělsku minulý týden, velmi spokojený: "Byl jsem velmi potěšen pokrokem, který jsem v Magny-Cours zaznamenal," radoval se německý pilot.

"Vůz seděl výborně i v Barceloně, což je stejně jako Silverstone velmi rychlá trať. Věřím, že se nám v Anglii bude dařit," uvedl Heidfeld.

Jeho týmový kolega Kimi Raikkönen se na závod těší a věří, že zde využije znalost tratě. "S poznáváním nových okruhů nemám problémy, ale bude příjemné zajezdit si v Silverstone, které už dobře znám. Mám rád ty rychlé zatáčky a věřím že našemu vozu C 20 bude trať sedět," řekl Fin.

"V Silverstone si chceme udržet čtvrté místo mezi týmy, ale víme, že je tu několik stájí, které na nás zaútočí," dodal technický ředitel Sauberu Willy Rampf.

vůz stáje sauber pro rok 2001


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž