Šampionát F1 začíná znovu, tvrdí jezdci

Brno - Jsou každý jiný. David Coulthard, požitkářský bonviván, Kimi Räikkönen, spořádaný chlapec z nedělní školy. Přesto se oba jezdci týmu McLaren v jednom snadno shodnou: v pohledu na letošní mistrovství světa F1. "Zapomeňte na minulé závody i na statistiky z nich. Šampionát začíná v tuto chvíli znovu," prohlásil v sobotu Coulthard na tiskové konferenci v Brně, kde byli oba piloti hlavními postavami akce West Race Day.

Mlčenlivý Räikkönen souhlasně přikyvoval. Právě jeho se přitom Coulthardova slova týkají: on nebo Montoya z konkurenčního Williamsu mohou letos senzačně sesadit Michaela Schumachera, s ferrari suverénního krále posledních let.

Tři podniky do konce mistrovství vede Schumacher o jediný bod před Montoyou a další před Räikkönenem. Je zaděláno na strhující drama.

Kdo nakonec zvítězí? "Nejlepší výchozí pozici mají podle mě do posledních závodů williamsy, i když je těžko při současné vyrovnanosti odhadovat," lehce favorizuje Räikkönen konkurenci.

Možná je to od něj i taktika. Fin sám přiznává, že s vozy jeho stáje panuje nyní spokojenost. Potvrdily to i testy minulý týden v Monze. "Tým dělá vše, abychom došli na vrchol," míní po nich Räikkönen.

"Byl jsem až mile překvapen," hodnotí testy Coulthard, sedmý v celkovém pořadí. "A když jely vozy dobře v Monze při testech, tak proč ne i v závodě." Právě v italské Monze se totiž v neděli koná další Velká cena a oběma závodníkům bude pořádně horko. Možná si vzpomenou, jak poklidně se měli tuto sobotu v Brně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž