Proč měl Coulthard bleskově rychlý start?

  • 2
Monako - Rozhodující moment Velké ceny Monaka formule 1 nastal hned poté, co zhasla červená startovní světla. David Coulthard vyrazil do zatáčky Ste Devote jako blesk a Juana Pabla Montoyu startujícího z pole position nechal daleko za sebou. Chválit ho za rychlou startovní reakci by nebylo správné. V době kontroly prokluzu pilot formule 1 při rozjezdu pouze sundá prst z tlačítka a potom čeká, jak rychle elektronika jeho vůz vymrští vpřed. "Musím poděkovat našim technikům. Hodně tvrdě na startovní kontrole prokluzu pracovali a zlepšení je velmi znatelné," uvedl Skot.

Z počátku sezony nepatřily mclareny na startovním roštu mezi ty nejrychlejší, loni dokonce několikrát vinou této části elektroniky zůstali David Coulthard a Mika Häkkinen stát na místě a auto se ani nepohnulo. Nyní naopak tato technická novinka loňské sezony získává metry ve prospěch McLarenu.

"V posledních týdnech jsme se na tuto část hodně soustředili. V kvalifikaci můžete být bůvíjak rychlí, ale když ztratíte na startu pět míst, je to k ničemu. Už v Rakousku jsem byl s funkčností startovní kontroly trakce spokojen a v Monaku to bylo naprosto ideální. Od první šikany jsou si už pouze hlídal Montoyu jedoucího za mnou," pokračoval Coulthard.

Kolumbijský pilot Williamsu sice pro poruchu do cíle nedojel, ale díky tomu, že se na startu Coulthard dostal před něj, měl při výměně pneumatik Michael Schumacher takovou ztrátu, že ani několik rekordních kol mu na Davida Coultharda nestačilo.

Po startu se na čelo pověsil David Coulthard, za ním vyrazil williams Pabla Montoy


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž