Probuďte se! Vzkazuje tisk soupeřům Ferrari

  • 6
Řím - Všemožné přívlastky s předponou nej... dostala v Itálii stáj formule 1 Ferrari, jejíž vozy slavily v neděli v Imole dvojnásobný triumf ve Velké ceně San Marina. Tisk v domovině Ferrari shodně konstatoval, že Michael Schumacher s vozem, který už po předchozím vítězství v Brazílii dostal přezdívku "Bohyně", učinil z Grand Prix od prvních metrů nudný závod. "Trochu větší tlak soupeřů by neškodil, jinak se u formule 1 unudíme. Milí soupeři, probuďte se," vzkázala La Repubblica v reakci na suverenitu rudých vozů.

"F2002 je nejsilnější auto, jaké kdy bylo v Maranellu postaveno," napsal list Gazzetta dello Sport. Ferrari podle něj převyšuje konkurenci jak po stránce rychlosti, tak aerodynamiky. Dění na trati zhodnotil deník slovy: "Soupeři vypadali jako diletanti, i když se jmenují Williams, Renault či McLaren."

Podle Corriere dello Sport mohli v neděli příznivci Ferrari nabýt dojmu, že jejich stáj tak často vyhrává proto, že soupeři jsou prostě slabí. "Pravda je ale jinde. Ferrari vyhrává, protože je v rukách osob, které rády vítězí. Nejen Schumi, ale také
mechanici z Maranella, kteří bojují jako lvi, aby v duelu s Williamsem, BMW a Hondou vyhráli," dočkal se ocenění také tým nepostradatelných mužů v rudých kombinézách, bez jejichž precizní práce by samotné umění pilotů nestačilo.

"Schumacher byl perfektní a chladnokrevný jako vždy. Za pomoci F2002 zničil soupeře a i v Barrichellových rukách se nový vůz proměnil v raketu," našel slova chvály i pro druhého jezdce deník Tuttosport. Nic jiného než pochvalu nemohl vyslovit ani britský tisk. "To nebyl závod, ale demonstrace Schumacherovy nadvlády," napsal Daily Mail a The Guardian vyjádřil domněnku, že Schumacher absolvoval svůj nejdokonalejší závod, jaký kdy jel.

Michael Schumacher se vzdaluje svým pronásledovatelům a jede si pro vítězství


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž