Pizzonia? Pro Brazilce nový Senna

  • 5
Milton Keynes - Brazilský jezdec Antonio Pizzonia, kterého čeká začátkem března v Melbourne premiéra ve formuli jedna, čelí doma silnému tlaku. Brazilci totiž stále hledají náhradu za trojnásobného světového šampiona Ayrtona Sennu, který tragicky zahynul v roce 1994 v Imole. Jeho krajan Rubens Barrichello byl sice loni druhý ve světovém šampionátu, ale Jihoameričané touží mít skutečně úspěšného pilota. "Je hodně těžké ten tlak ustát," přiznává jednadvacetiletý Brazilec.

"Když jsem v autě, snažím se plně koncentrovat, ale mimo kokpit se musím vyrovnat s očekáváním a představami fanoušků. Letos je před námi velký kus práce. Po celou dobu, kdy jsem u Jaguaru, se učím nové věci. Ale jsem si jistý, že nový vůzJaguar R3 bude rychlý," dodal jezdec, který v loňské sezoně závodil ve formuli 3000 a testoval monoposty Williams.

Kromě Rubense Barrichella bude letos ve formuli jedna působit ještě jeden Brazilec - šampion zámořské série CART Cristiano da Matta, který bude pilotovat monopost Toyota. Ve formuli jedna závodilo doposud 22 pilotů z Brazílie, kteří nasbírali celkem osm titulů mistra světa a vyhráli 84 velkých cen.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž