Velká cena Singapuru: Fernando Alonso se raduje z vítězství

Velká cena Singapuru: Fernando Alonso se raduje z vítězství - Španělský jezdec Fernando Alonso se raduje z vítězství v premiérové noční Velké ceně Singapuru. | foto: ČTK

Odejdu z formule 1, pohrozil dvojnásobný šampion Alonso federaci

  • 63
Nejen medaile na stupních vítězů, ale také navrhované pravidlo o jednotných motorech rozvířilo v posledních dnech už tak dost bouřlivou formuli 1. A Fernando Alonso má jasno: "Jestli to schválí, budu uvažovat o konci kariéry."

Dvojnásobnému mistru světa se záměr Mezinárodní automobilové federace, který by měl snížit náklady na vývoj, nelíbí. Automobilky by sice motory samy vyráběly, ale podle jednotných plánů od FIA. "V F1 mě už dost věcí štve a tohle by byla poslední kapka," řekl jezdec Renaultu.

Zavedení jednotných motorů je jedním z pravidel, kterými se FIA snaží umožnit v době celosvětové ekonomické krize fungování i menším stájím. Navrhované změny se však u týmů nesetkaly s příznivým ohlasem. Vedení Ferrari dokonce uvedlo, že pokud budou pravidla o motorech zavedena, z formule odejde.

Alonso naopak uvítal, že změny týkající se pneumatik a brzdného systému umožní menším stájím bojovat o titul.

"Všichni prakticky začínají od nuly. Příští rok se pokusím jet o titul," dodal nejúspěšnější jezdec posledních pěti velkých cen sezony 2008.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž