Montoya viní z kolize Panise

Nürburgring - Juan Pablo Montoya obvinil po Velké ceně Evropy Oliviera Panise, že ho neopatrným manévrem poslal v první zatáčce do týmového kolegy z Williamsu Ralfa Schumachera. "Panis do mě ze strany vrazil a poslal mě do Ralfa. Nemohl jsem nic dělat," stěžoval si naštvaný Kolumbijec.

Montoya dokončil závod na osmém místě. Po mizerném startu a kolizi v úvodní zatáčce získal pro tým Williams-BMW jediný bod.

Loni přitom na Nürburgringu tým vládl. Vyhrál Ralf Schumacher před Montoyou. Letos se obhájce trofeje Ralf po kolizi s týmovým kolegou srazil ještě s Toyotou da Matty a zůstal stát v úvodní zatáčce. Montoya svou vinu popírá.

"Když jsem se blížil k první zatáčce, tak Rubens Barrichello, který byl přede mnou, šlápl na brzdy příliš brzo, a mně se, stejně jako Ralfovi, zablokovala kola," vysvětloval Kolumbijec, jehož pozávodní stížnosti se letos už staly tradicí.

"Pak Ralf vjel do vnější stopy a já zůstal za Rubensem. Když jsem ale projížděl zatáčku, Panis se vynořil z vnitřku a vrazil mi do přední pneumatiky. To mě hodilo do Ralfa," popsal Montoya.

"Takové vlásenky vždy způsobují problémy," pokračoval Kolumbijec. "Pak jsem se musel probíjet z 18. místa, což nebylo vůbec jednoduché. Na jeden bod to stačilo, ale vím, že naše auto má na víc."

Oproti tomu Ralf popisoval situaci jako běžný závodní incident.

"S Juanem jsem se srazil hodně nešťastně. Brzdil trochu později, aby na konci rovinky získal nějaké pozice," uvedl Němec. "Jsem si stoprocentně jistý, že Juan do mě nevrazil úmyslně. Z ničeho ho neobviňuji. Byl to běžný závodní incident."

Nakládání vozu Ralfa Schumachera, jeho BMW skončilo mimo trať už v první zatáčce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž