Minardi má velké finanční problémy

  • 3
Faenza - Podle zákulisních informací může být Velká cena Británie pro stáj Minardi posledním závodem. Týmu se prý velmi krátí jeho finanční rezervy, a tak by do Francie na další podnik světového šampionátu už nemusel přijet. Šéf Minardi Paul Stoddart potvrdil, že britský závod může být posledním, pokud se rychle nevyřeší otázka peněz za loňské televizní přenosy. Ty jsou blokovány, protože si na ně dělá nárok společnost Phoenix, která koupila zbytek po Prostu.

Vzhledem k likvidaci Prostu, k níž došlo začátkem roku, se Minardi posunulo v hodnocení týmů za rok 2001 na desátou příčku, za což by mělo z balíku za vysílací práva určeného k rozdělení mezi týmy náležet 12 milionů dolarů.

Pak však přišla iniciativa Charlese Nickersona a šéfa Arrowsu Toma Walkinshawa na založení stáje Phoenix na základech zkrachovalého francouzského týmu a naděje Minardi na tak potřebnou finanční injekci se oddálila.

I přes to, že se Phoenix dožadoval práva účastnit se letošního ročníku seriálu F1, soud jeho argumenty nepřijal a start mu nepovolil. Otázka loňského pořadí a možného nástupnictví Phoenixu po Prostu je však stále otevřená.

Stoddart řekl britské rozhlasové stanici BBC, že mu celý problém připadá jen jako špatný žert a že věří v podporu ostatních týmů. "Je to neuvěřitelné a psychicky náročné. Náš rozpočet je kvůli Phoenixu narušený. Víme ale, že máme pravdu. Přišel čas, aby ostatní stáje řekly: Už je toho dost, ať Minardi dostane své peníze," sdělil Paul Stoddart.

Minardi bylo už několikrát na pokraji krachu, naposledy ho zachránil právě Australský podnikatel Stoddart, jenž ho koupil těsně před začátkem loňského ročníku.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž