McLaren další trest za špionáž nedostane

  • 36
Paříž - Stáj formule 1 McLaren si oddechla, už jí nehrozí za špionáž konkurenčního Ferrari žádný další trest. Vyplývá to z verdiktu Světové rady Mezinárodní automobilové federace, která zrušila slyšení naplánované na 14. února, kde se o případných sankcích pro britskou stáj mělo rozhodnout.

Podle agentury AP přijala Světové rada doporučení prezidenta FIA Maxe Mosleyho. Ten poté, co se McLaren veřejně omluvil, prohlásil, že vzhledem k "pokání, které stáj učinila", není třeba ji dále trestat.

Slyšení se mělo původně uskutečnit 8. prosince, ale FIA se rozhodla dát možnost zainteresovaným týmům McLaren a Ferrari i všem ostatním účastníkům0 mistrovství světa vyjádřit se ke zprávě nezávislých odborníků, kteří zkoumali závodní vůz McLarenu pro sezonu 2008.

Ti měli zjistit, zda nový model formule neobsahuje prvky, které by mohly těžit z dat Ferrari, k nimž měli v McLarenu neoprávněný přístup.

Za držení cizích dat byla stáj McLaren potrestána 13. září rekordní pokutou sto milionů dolarů a ztrátou všech bodů v Poháru konstruktérů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž