Max Papis předvedl cosi nevídaného

  • 5
Laguna Seca - Ital Max Papis vyhrál devatenáctý závod seriálu automobilové CART na okruhu Laguna Seca v Monterey v Kalifornii. Ačkoli startoval až z poslední řady a pětkrát zajel do boxů, s pomocí štěstí a osmi přerušení závodu kvůli bezpečnosti se vypracoval až k prvenství. Třetím místem si Brazilec Gil de Ferran pojistil vedení v soutěži a dva závody před koncem je na nejlepší cestě obhájit loňský titul.

Před Švédem Kennym Brackem, kterého v Monterey zbrzdila hned v úvodu technická porucha, vede již o 26 bodů. Šanci zasáhnout do boje o titul už má jen třetí Brazilec Helio Castroneves. "Výsledek mě trochu mrzí, protože jsme měli výborně připravené a rychlé auto, ale i tak jsem rád, že jsem se přiblížil titulu," uvedl De Ferran, který v Kalifornii získal na Bracka důležitých šestnáct bodů.

Dvacátý závod CART se uskuteční za dva týdny v australském Queenslandu, nový šampión bude korunován 4. listopadu v Montaně v USA.

Výsledky: 1. Papis (It./Ford Cosworth), 2. Gidley (USA/Toyota Lola), 3. De Ferran (Braz./Honda Reynard), 4. Dixon (N. Zél./Toyota Reynard), 5. Vasser (USA/Toyota Reynard), 6. Castroneves (Braz./Honda Reynard).

Pořadí série CART (po 19 z 21 závodů): 1. De Ferran 179 bodů, 2. Brack (Švéd./Ford Lola) 153, 3. Castroneves 141, 4. Andretti (USA/Honda Reynard) 125, 5. Franchitti (Brit./Honda Reynard) 105, 6. Da Matta (Braz./Toyota Lola) 100.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž