Jordan a Jaguar asi přijdou o sponzora

Londýn - Stájím Jordan a Jaguar hrozí, že s koncem letošní sezony přijdou o sponzorské peníze počítačového giganta HP. Tým Williams je s logem Compaq, respektive po fúzi obou společností se znakem HP, spojovaný poslední čtyři roky. Sloučení firem nastalo loni 3. května a HP od té doby nemá zájem tříštit svůj reklamní rozpočet mezi Williams, Jaguar a Jordan. Šéf sponzorských aktivit HP Andrew Collins to řekl pro agenturu Reuters pregnantně. „Chceme využít formule jedna pro budování image naší značky a nosičem jejího posilování je tým BMW Williams,“ uvedl Collins.

Šéfy Jordanu a Jaguaru může těšit alespoň to, že HP dodrží stávající smlouvy, které vyprší s ukončením letošní sezony. „Jaguar a Jordan podporujeme přesně podle kontraktů. Své partnery neopouštíme,“ uvedl manažer HP.

I když Collins odmítl přímo potvrdit to, že jeho společnost s Jordanem a Jaguarem nepodepíše další kontrakt, jeho slova určená oběma stájím jsou dostatečně výmluvná. „Nemohu říci, zda ty smlouvy prodloužíme nebo ne, ale pokračování nevidím jako příliš reálné,“ sdělil Collins.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž