Nick Heidfeld odpovídá novinářům v belgickém Spa.

Nick Heidfeld odpovídá novinářům v belgickém Spa. | foto: Profimedia.cz

Heidfeld se s vyhazovem z formule 1 nesmířil, bude se soudit

  • 1
Tak to ne, bouří se německý jezdec formule 1 Nick Heidfeld poté, co stáj Lotus Renault místo něj angažovala Brazilce Bruna Sennu. Synovec legendárního jezdce má s týmem dokončit sezonu, jenže Heidfeld se nehodlá místa v kokpitu vzdát a obrátil se na soud.

"Nemůžu o tom teď moc mluvit. Líčení bude během tří týdnů a pak budeme znát verdikt. Já to vidím tak, že mám platnou smlouvu a chci závodit," řekl Heidfeld novinářům ve Spa s tím, že věří, že na konci září v Singapuru bude v Renaultu zpátky.

Podle agentury DPA by měl nejvyšší soud v Londýně rozhodnout případ 19. září, noční závod v městském státečku na jihovýchodě Asie se pojede o šest dní později.

Čtyřiatřicetiletý Heidfeld nahradil v Renaultu před sezonou vážně zraněného Poláka Roberta Kubicu a hned ve druhé Grand Prix v Malajsii se blýskl třetím místem. Pak však šly jeho výkony dolů, a když nedokončil minulé dva závody, dočkal se veřejné kritiky od vedení týmu. Momentálně je v MS na osmém místě s 34 body.

Pro závody ve Spa a v Monze Renault angažoval Sennu, jenž loni závodil za Hispanii. Synovec tragicky zesnulého exmistra světa Ayrtona Senny doufá, že v týmu vydrží déle než dvě Velké ceny. "Je to v plánu, ale není možné to potvrdit, protože je potřeba vyřešit nějaké právní záležitosti," uvedl sedmadvacetiletý Brazilec.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž