TAKOVÝ VRAKY NEJEZDĚJ ANI V INDII. Nešťastný Narain Karthikeyan právě vystoupil

TAKOVÝ VRAKY NEJEZDĚJ ANI V INDII. Nešťastný Narain Karthikeyan právě vystoupil z nepojízdného stroje Hispania Racing. | foto: AP

Ve startovní listině pro příští sezonu formule 1 chybí tým Hispania

  • 3
Ve startovní listině pro příští ročník mistrovství světa formule 1 figuruje pouze jedenáct týmů. Chybí španělská stáj HRT, která nejpravděpodobněji po tříletém neúspěšném působení v šampionátu skončí.

Začátkem listopadu investiční společnost Thesan Capital, která HRT koupila loni v létě, oznámila, že jedná o prodeji týmu. I když se naposledy spekulovalo o zájmu čínské automobilky, žádného kupce zatím nenašla.

Všechny týmy musely nejpozději do páteční půlnoci uhradit startovné, které v případě HRT činilo půl milionu dolarů (9,7 milionu korun).

Mezinárodní automobilová federace by ještě mohla madridskou stáj zařadit do šampionátu později, pokud by se jí povedlo nového investora najít a poplatek uhradila.

Tým, který založil bývalý španělský pilot formule 1 Adrian Campos, nezískal za tři roky v mistrovství světa ani bod. V uplynulé sezoně jeho barvy hájili Ind Narain Karthikejan a Španěl Pedro De la Rosa.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž