Montoya s McLarenem na trati

Montoya s McLarenem na trati - Montoya s vozem McLarenu jede ve volných trénincích Grand prix Austrálie před svým bývalým týmovým kolegou z Williamsu Ralfem Schumacherem (Toyota). | foto: Reuters

Dennis: Montoya nás připravil o druhé místo

  • 1
Melbourne - Šéf McLarenu po Velké ceně Austrálie zuřil. Ron Dennis tvrdí, že Juan Pablo Montoya se vlastní chybou připravil o pravděpodobné stupně vítězů. "Přišli jsme o druhé místo, protože Juan Pablo vyjel z trati. Znečistil a ochladil tím gumy, čímž přišel o přilnavost," obvinil svého nového jezdce.

Pak už šlo podle Dennise pouze o to, aby Montoya šetřil motor do příští Velké ceny a získal alespoň nějaké body.

"Nekritizuji jezdce, kteří se snaží jet naplno a udělají přitom chybu. My všichni děláme chyby. Ale při současných pravidlech je postih za takovouto nepozornost obrovský," pokračoval šéf stáje.

Montoya, který přišel k McLarenu loni na podzim, startoval z deváté pozice a dokončil jako šestý, 35 vteřin za vítězným Giancarlem Fisichellou.

McLaren získal v Melbourne pouze čtyři body do Poháru konstruktérů, zatímco předpokládaný největší rival Renault rovnou šestnáct. Dennis však trvá na tom, že tým má velmi rychlé auto, a že o vítězství je připravilo smůla na počasí při kvalifikaci.

"Je to k zlosti, protože jsme tady měli vše potřebné pro vítězství," uvedl. "je to hodně frustrující, ale to je závodění. K úspěchu se vždy jde po malých krůčcích. Je to stejné pro všechny, ale podivná, nová kvalifikační pravidla nám v kombinaci s počasím vše překazila."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž