Michael Schumacher vystupuje z kokpitu svého stroje Mercedes při Velké ceně

Michael Schumacher vystupuje z kokpitu svého stroje Mercedes při Velké ceně Singapuru. | foto: Reuters

Bylo to nedorozumění, hájil se Schumacher po havárii

  • 32
Michael Schumacher nedokončil Velkou cenu Singapuru a navíc se proletěl vzduchem. Zadní kolo vozu Sauber použil jako odrazovou rampu a skončil se svým mercedesem ve svodidlech. "Jsem trochu zklamaný, šlo o nešťastné nedorozumění mezi mnou a Pérezem," uvedl bývalý mistr světa.

Jelo se 29. kolo závodu a sedminásobný mistr světa zavětřil šanci. Mexičan Pérez ztratil po souboji s jeho týmovým kolegou Rosbergem tempo a Schumacher na méně ojetých pneumatikách chtěl co nejdříve před něj.

Ale jezdec Sauber byl na sjetých gumách pomalejší, než Schumacher předpokládal. Respektive brzdil do osmé zatáčky dříve, než čekal.

Monopost Mercedes Michaela Schumachera je odklízen z trati Velké ceny Singapuru.

"Byl to hodně nešťastný moment," popisoval nejstarší jezdec šampionátu. "Šel na vnitřek a zpomalil. Nečekal jsem, že to udělá tak brzo. Pak už jsem nemohl nic dělat."

Monopost Mercedes se vznesl do vzduchu a proletěl následnou zatáčku rovně těsně okolo zádě právě projíždějícího druhého mercedesu Nika Rosberga. Havárie vypadala efektně, podle Schumachera to však tak dramatické nebylo.

"Je to pravděpodobně jedna z nehod, která vypadá mnohem dramatičtěji v televizi, než když jste jejím účastníkem. Náraz nebyl nijak tvrdý a jsem zcela v pořádku," vysvětloval Schumacher novinářům ještě v průběhu závodu.

Nico Rosberg projel cílem se ztrátou celého kola na sedmém místě. Na podobné příčce mohl být i Schumacher. Sám to dobře věděl. "Škoda, že jsem skončil tak brzo. Auto jelo dobře, s pneumatikami jsem také neměl problémy. Teď se musím soustředit na další závody, snad budou mít lepší konec."

Podle Mezinárodní automobilové federace FIA byl viníkem kolize Schumacher. Po závodě byl pokárán za neopatrnou jízdu. Sergio Pérez dokázal navzdory proražené pneumatice po nárazu dokončit Velkou cenu Singapuru na desáté, poslední bodované příčce.

zdroj: www.youtube.com

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž