BBC chce koupit práva na F1

Londýn - Britská veřejnoprávní televizní stanice BBC chce podle listu Daily Mail koupit od roku 2005 vysílací práva na přímé přenosy závodu formule jedna pro území Velké Británie. Společnost má zájem poté, co ztratila licenci na fotbalovou Ligu mistrů, investovat do nákupu 270 milionů dolarů. Formuli 1 vysílá na ostrovech od roku 1997 soukromá stanice ITV, která tehdy zaplatila pouhou desetinu částky, již je nyní BBC ochotna investovat.

Na začátku letošního roku prodloužila ITV svůj kontrakt s formulí jedna o další tři roky, ale po kolapsu digitálního vysílání, o jehož předplatné byl jen mizivý zájem, asi nebude stanice schopná s nabídkou konkurence soutěžit.

Práva na vysílání grand prix asi také neprodlouží australská stanice Channel 9. O příští sezonu a další několikaletou opci má zájem konkurenční Network 10. Čekalo se, že největším favoritem v soutěži o vysílání F1 v rodišti světového šampiona Alana Jonese i pilota Minardi Marka Webbera bude placená stanice Fox Sports Ta však dala přednost smlouvě s australskou Národní fotbalovou ligou, jejíž zápasy bude od listopadu vysílat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž