Arrows chce útočit na nejlepší

Leafield - Po několika letech boje na konci startovního pole to vypadá, že by se mohl tým formule 1 Arrows posunout vpřed. Konečně získal konkurenceschopný motor. Ačkoli dostihnout Ferrari, Williams a McLaren se jim ještě nepodaří, umístění v první bodované šestice by mohla přicházet mnohem častěji. "Naše nové šasi je o stupeň lepší. Prohlížel jsem si výskedky testů z větrného tunelu a jsem nadšen. Aerodynamika bude lepší než loni. Navíc nás požene vpřed silný agregát Cosworth," rozplýval se nadšením v pátek potvrzený závodní pilot Enrique Bernoldi.

Loňský rok získal Arrows jeden jediný bod za celou sezonu F1. Jos Verstappen vybojoval ve Velké ceně Rakouska šesté místo. Přitom v kvalifikaci byl až šestnáctý. Na vině byly slabé motory asiatech. Do této sezony vstupuje však tým se stejným pohonem, jaký má k dispozici Jaguar. Lze očekávat, že zkušení konstruktéři Arrowsu vyrobí lepší šasi a vozy Nikiho Laudy budou s oranžovými šípy prohrávat.

Arrows zatím nikdy ve formuli 1 nezvítězil. Nejblíže k triumfu měl v roce 1997 Damon Hill ve Velké ceně Maďarska. Mistr světa z roku 1996 vedl většinu závodu, ale v posledním kole ho potkala mechanická závada a šachovnicový praporek uviděl až jako druhý.

"Nový motor a auto nám dává opět šanci na zisk bodů. Ale musíme být realističtí a zdokonalovat se krok za krokem. Nic nejde snadno a naráz," dodal Bernoldi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž