Arrows chce čtvrté místo mezi týmy

Leafield - Nový hlavní designér Arrowsu Sergio Rinland uvedl na oficiálních stránkách týmu, že očekává útok monopostů stáje na čtvrté místo Poháru konstruktérů. Letos měly arrowsy problémy se spolehlivostí. Nejvíce je však srážel dolů slabý výkon motoru asiatech. Na sílu ostatních agregátů ztrácel mnoho koňských sil. Příští rok s motory cosworth by měli závodit na zcela jiné úrovni. "Rád bych, abychom se prali o místo hned za "klubem top 3". Nejsme velká stáj, ale tento cíl je myslím realistický. Technického vybavení máme dost, ale potřebovali bychom větší rozpočet," vysvětlil Argentinec.

Rinland vytvořil monopost C20, se kterým Sauber získal nejlepší výsledek v historii. Letos se umístil na čtvrtém místě v Poháru konstruktérů. To samé by chtěl dokázat i s Arrowsem. K týmu přišel ale až v září.

"Na vůz v příští sezoně budu mít rozhodující vliv. Ne však tak velký, jak bych si přál. To bych zde musel být od začátku," pokračoval Rinland. "Začátkem myslím okamžik, kdy se začal plánovat nový vůz pro sezonu 2002. Ale na tom pro rok 2003 se budu podílet již naplno."

Arrows však není jediný, kdo si bude brousit zuby na čtvrté místo Poháru konstruktérů. Ten samý cíl si vytýčí přinejmenším Benetton, Jaguar, Jordan, BAR a Sauber. Boj to bude na ostří nože a dnes nedokáže žádný odborník odhadnout, jak by to mohlo skončit.

"Budeme mít dobrý motor, šasí a doufám že i piloty. To mi dává naději. Musíme se chopit své šance," dodal.

Jezdec stáje Arrows ještě nikdy nestál v závodě F1 na nejvyšším stupni. Letos skončil tým v pořadí Poháru konstruktérů na desátém, předposledním místě s jediným bodem. Ten vyjel Jos Verstappen při Velké ceně Rakouska. Nizozemec je zatím jediným podepsaným pilotem Arrowsu pro rok 2002.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž