Alesi se vzdává nadějí na CART

Praha - Veterán formule 1 Jean Alesi je přesvědčen, že bude příští rok závodit, ale vylučuje návrat do formule jedna a vzdal se také naděje na účinkování v zámořské sérii CART. Francouz oznámil konec své kariéry v říjnu při Velké ceně Japonska poté, co Jordan podepsal pro příští rok kontrakt s Takumo Satem a nyní se vzdal i naděje na účinkování v Americe. "Jedno je jisté: příští rok budu jezdit," řekl sedmatřicetiletý pilot v rozhovoru pro francouzský list l’Equipe. "Nyní hledám konkrétní závody. Ale ve formuli jedna už nikdy víc jezdit nebudu. Pro mě to je skončená historie."

"Na 99% jsem vzdal účinkování v závodech CART. Honda a Penske ze šampionátu odcházejí a celá série má velké potíže. Navíc jim chybějí peníze a nechci tam jezdit při rychlosti 400 km/h jen tak pro zábavu."

Alesi tento týden testoval na Hockenheimringu vůz Mercedes německého šampionátu cestovních vozů DTM. Jezdec při té příležitosti připustil, že právě tyto závody by mohly být jeho volbou pro příští rok.

Ale sice odmítá účast v závodech F1, ale nevylučuje možnost vedle účasti v jiných závodech monoposty formule jedna testovat. Nejpravděpodobněji v tom případě vypadá testování pro Jordan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž