Diskuze

Florbal znovu vystoupil z šedi a přivlastnil si český rekord

Tenhle risk vyšel skvěle! A je vlastně i návodem pro další "malé" sporty, jak na sebe upozornit a vyjít ze šedi. Český florbal se totiž rozhodl pro revoluční novinku - o extraligovém titulu mezi muži i ženami letos poprvé rozhodoval jediný zápas, takzvané superfinále.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

pandrysek

22. 4. 2012 14:42
Proč pořád srovnáváte?

Já nechápu, proč u skoro každého článku o florbalu je v diskusu X lidí, kteří pořád píšou, že florbal je lehký sport, mediálně tlačený, ubírá děti jiným sportům atd. atd. Takže 1. náročnost a to zda ho může hrát každý - srovnáváte nesrovatelné, je jasné že florbal na špičkové úrovni a na úrovni někde ve v tělocviku se vůbec nedá srovnávat. Na vrcholové úrovni je tento sport skutečně fyzicky naročný, tolik neustálých změn pohybu a směru, zrychlování, zpomalování, to není bych řekl v žádném jiném sportu, techniku s míčkem je potřeba mít zvládnou také. Pokud jste se dívali na nějaký vrcholný zápas - třeba včera na finále, tak ty střely umístění, jejich rychlost, to není jenom, všechno je to natrénované, není to jenom tak. Když se to hraje v tělocviku, tak to nemá rychlost a ani herní přesnost. Netrénovaní se neumí pořádně trefovat, nemají techniku s míčkem - nehrají to plnohodnotně. Je to úplně stejné, jak ty vámi opěvované sporty basket, volej a házená.

1 0
možnosti
PA

pandrysek

22. 4. 2012 14:48
Re: Proč pořád srovnáváte?

My jsme v těláku na gymplu hrávali všechno. Učitel nás naučil dvojtakt, trénovali jsme odbíjení, podání ve voleji, učil nás i pravidla a základy házené. I tyto sporty si můžete zahrát jenom tak, proč by ne? Je to úplně stejné, jako vzít florbalky a hrát florbal. Když to nemáte trochu nacvičené - zahrajete si to, ale nemá to úroveň, u florbalu je to úplně stejné. Pokud hráči nezvládají ve hře aspoň základní technické a taktické prvky, tak ta hra není zábavná viz míček a tlupa lidí za ním nebo takové to, jak dost holek rádo "zametá" míček. Pokud člověk neovládá základy, tak hra nemá význam a je nezajímavá. Teď bod č. 2. - mediální  tlačenka - nesouhlasím s lidmy, kteří říkají, že florbal je mediálně tlačený. ČT4 odvysílala za celou základní část tak 5-7 přímých přenosů, víc jich nebylo. Z playoff se nevysílalo taky víc jak 5 zápasů. To mi nepřijde jako žádná mediální tlačenka. Nedá se to srovnávat s hokejem a fotbalem, na to je florbal malý sport, ale...

0 0
možnosti
EPHVK

expert přes hokej von Kei

22. 4. 2012 13:41
Hokej je nejlepší sport na světě...

...a florbal je alternativa pro ty, co jsou subtilní, nekontaktní a nebo chtěj mít svý zuby :-P

0 0
možnosti
VK

mojmirovec

22. 4. 2012 15:38
Re: Hokej je nejlepší sport na světě...

nebo nemají bohaté rodiče

0 0
možnosti
PR

To-nejsem-ja

22. 4. 2012 13:25
Lidi co furt blázníte??

Vždyť v našich zeměpisných šířkách je odnepaměti nejpopulárnější fotbal a hokej. A suchá forma hokeje je hokejbal. Ale když sme šli ven tak sme s klukama nikdy neříkali dem hrát hokejbal, ale dem hrát hokej. A dycky sme se těšili až zamrzne rybník aby sme si zahráli skutečnej hokej. A florbal ať se na mě nikdo nezlobí je zesálovatělej hokejbal. Dnes je populární jen díky standardizaci pravidel a díky tomu, že se dá hrát v tělocvičnách. Kdyby u nás bylo tolik zimáků jako tělocvičen tohle téma by bylo absolutně mimo. Navíc lidi vždycky odnepaměti obdivovali lidi co umí něco spešl. Co musej umět něco navíc než 99% populace. Proto byli obdivování artisti kejklíři atd. Proto jsou obdivovaní dnes sportovci co musej umět něco navíc a taky si to vydřít. Florbal to prostě nesplňuje a proto se nikdy nestane mediálně populárním sportem.

0 0
možnosti
EPHVK

expert přes hokej von Kei

22. 4. 2012 13:39
Re: Lidi co furt blázníte??

Nemám nic proti "sálovému hokejbalu", ale nevidím zásadní rozdíl mezi hokejbalem a florbalem. Ani jeden nebruslí a pukem tam taky nedostaneš.

0 0
možnosti
PR

To-nejsem-ja

22. 4. 2012 13:04
Florbal vs hokej

to je asi jako tenis vs pingong

0 0
možnosti
JG

Galis27

22. 4. 2012 12:19
nooooo

tak uz to holt prekousnete ze je florbal popularni mezi temi co to hraji....ja si pamatuji, ze nebylo nic horsiho kdyz nam v telocviku rekli, ze se bude hrat volejbal dvacet minut jsme natahovali sit, pak dostali tri lidi smec do hlavy a zazvonilo:D

Svet se vyviji a sportum jako Basketbalu a Volejbalu je cas rici Nashledanou..to je holt zivot..tak nebrecte a prijmete to....

2 0
možnosti
U

uluf

22. 4. 2012 12:24
Re: nooooo

florbal je tak popularni, protoze ho tak nejak muz hrat kazdy nemehlo...basket a volejbal jsou mnohem tezsi na koordinaci pohybu a na techniku, proto neni tak popularni v telocviku...nicmene bude trvat jeste dlouho nez temto sportum odzvoni diky jejich dynamicnosti;

naopak si myslim, ze florbal nikdy nedosahne takove popularity, prestoze (nebo prave protoze) se jedna o umele vytvoreny sport pro "masy"

1 0
možnosti
PD

dragonfcb

22. 4. 2012 12:08
Finále

Finále by se mělo hrát aspoň na tři zápasy, ne na jeden a ještě v práglu :-( to mohlo napadnout jen duševně nemocného ;-O

0 0
možnosti
D

dzoska

22. 4. 2012 12:28
Re: Finále

No jak vidím, tak duševně nemocní si mají také potřebu občas vylét mindráky na internetových diskusích.

0 0
možnosti
EPHVK

expert přes hokej von Kei

22. 4. 2012 9:42
Tady je zas keců.

Může florbal za to, že nemají ostatní sporty co nabídnout? Hlavně dětem, které jsou z hokejového prostředí, ale nemají na hokej parametry? Florbal je zlý skřítek, co krade děti z tréninků ostatních sportů? Nebo prostě připustíte, že děti dělají, co je baví, a to je florbal?

Když to shrnu, basket je nebetyčná nuda, která vzrušuje možná tak Američany. U nás v úpadku a kdyby to nezachraňoval jih Evropy, brzo pojde. Házená? Sport pro urostlé a zejména těžké hráče, snadná možnost zranění, vyražení zubů atp. Volejbal? Statická nuda. Co tam máte dál? Smiřte se s tím, že hokejka je v týhle zemi něco, co táhne. Krom toho je florbal hodně fyzicky náročný sport. Jestli jste to někdo zkusil trošku na úrovni, tak víte, o čem mluvím.

2 0
možnosti
N

neo401

22. 4. 2012 9:54
Re: Tady je zas keců.

Basketbal je nuda? Volejbal je nuda? To si děláš kozy! Pro tebe asi není nuda banda bezmozků na hokeji kteří se snaží jeden druhého zabít. Případně podplacení simulanti, kteří hodinu a půl nesmyslně pobíhají sem a tam, aniž by třeba dali gól.

Jinak nic proti florbalu, rád se na něj podívám stejně jako na mnoho jiných sportů.

0 0
možnosti
PR

To-nejsem-ja

22. 4. 2012 8:28
Florbal

Za nás se hrála na základkách vybíjená, přehazovaná nebo volejbal. Pořádaly se celostátní turnaje. Dneska je to florbal. To, že má snahu se všemožně mediálně protlačit do popředí mu nezazlívám. Ovšem rozumnej člověk musí uznat, že je to furt jenom sport pro vyblbnutí pro děti během tělesné výchovy. Jeho plná profesionalizace nehrozí. Neexistuje na světě liga, kde by si florbalista vydělal nedejbože zabezpečil. I ve švédsku se daj ,,profíci,, spočítat na prstech jedný ruky. Mediální sporty potřebujou hrdiny. Potřebujou hvězdy přesahující hranice daného sportu. To u florbalu, kde hráči honěj s párátkem v ruce téměř nic nevážící děravej balonek nehrozí.

4 0
možnosti
PS

řidič tramvaje

22. 4. 2012 9:03
Re: Florbal

vybijena, prahazovana i volejbal maji republikove turnaje pro zakladky porad...

0 0
možnosti
RM

mrazík11

22. 4. 2012 7:33
Florbal je sport?

Je to taková legrace na žízeň, hokej pro ty co neumé bruslit. A hlavně je to mor českého sportu, kdy odsávají mládež z ostatních - seriozních sportů, kde musí děcka trenovat základní dovednosti, aby mohli vůbec hrát. Ve florbale stačí běhat po tělocvičně a občas plácnout do balonu. To zvládne i ten, který nepřebruslí stadion, nebo nepředribluje baskecové hřiště.

3 0
možnosti

miky12

22. 4. 2012 8:02
Re: Florbal je sport?

Hokej je pro ty, co jsou líný běhat a musí se vozit.

0 0
možnosti
AZ

Albert Zweistein

22. 4. 2012 1:52
Svědci Jehovovi zase onehdá zaplnili stadion na Strahově

tyhle sekty mají holt takové manýry, že se musí někde hromadit na jednom místě. R^

3 0
možnosti
D

Dark5

22. 4. 2012 2:22
Re: Svědci Jehovovi zase onehdá zaplnili stadion na Strahově

Nejaky odbory prej v sobotu zaplnily Vaclavak...;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Fotbal

Evropský fotbal mizí z ČT, hlavní duel pohárových soutěží získala Nova

30. dubna 2024  16:14

Nejatraktivnější fotbalový zápas českého klubu v Evropské či Konferenční lize si od příští sezony...

Hokej

Hokej pod širým nebem v Praze. V prosinci se na Letné představí nejen Sparta

30. dubna 2024  15:40,  aktualizováno  16:02

Na pražské Letné se na začátku prosince odehrají dva zápasy hokejové extraligy pod širým nebem....

Volejbal

Šotola má s Berlínem potřetí v řadě domácí titul, vyhrál i Bartůněk v Nizozemsku

30. dubna 2024  13:47,  aktualizováno  15:58

Reprezentační univerzál Marek Šotola získal s Berlínem potřetí za sebou německý titul. V...

Fotbal

Hancko a Liverpool? Podle médií by měl přijít z Feynoordu s trenérem Slotem

30. dubna 2024  15:40

Fotbalista Dávid Hancko by se podle britských médií mohl v létě stát posilou Liverpoolu. Bývalý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!