Jan Zahálka, nový trenér florbalistů Tatranu Střešovice

Jan Zahálka, nový trenér florbalistů Tatranu Střešovice | foto: www.sskfuture.cz

Na Czech Open chceme do semifinále, říká nový trenér florbalistů Střešovic

Při posledním Czech Open si florbalisté Tatranu Střešovice zahráli finále. Ale od té doby se toho dost změnilo, tým už například není českým mistrem. "Přesto máme i v letošním ročníku vysoké cíle. Chtěli bychom si zahrát semifinále," řekl trenér Jan Zahálka.

Co je v Tatranu nového?
Zúžili jsme kádr. Hlavní opory sice zůstávají, ale museli jsme se pokusit zacelit mezeru po odchodu Milana Garčara. Snad nám v tomhle pomůže příchod Michala Podhráského z Future. To je velká naděje českého florbalu. Přestože je mladý, už je zároveň i dost zkušený.

Taky zkoušíte veterána Hanzlíka.
Vymýšleli jsme, koho dalšího bychom mohli oslovit. V nejvyšší soutěži teď není moc kde brát. Z našich bývalých hráčů padla volba právě na Míru, se kterým mám osobně velmi dobré vztahy. Dohodli jsme se, že to zkusí. Musím říct, že je pořád dobře připravený, bez jakéhokoli problému naskočil do přípravy a hned se stal jedním z tahounů. Věřím, že se jeho angažmá neomezí jen na Czech Open, ale že se nám ho podaří mít v týmu i pro zbytek sezony. Míru by chtěl mít v mužstvu každý trenér, jeho zkušenosti jsou nenahraditelné.

střešovice na czech open

Základní skupina:
13.8. Liberec (12:00, Podvinný mlýn)
13.8. Dalen (16:00, Sparta)
14.8. Grünenmatt (8:40, Podvinný mlýn)


Je na motivaci hráčů znát, že po dlouhé době nevstupují do sezony jako obhájci titulu?
Určitě. Kluci najednou zase zjistili, jaké to je prohrát. Stejně jako já jsou to typy, které strašně neradi prohrávají. U kvalitních hráčů má taková zkušenost jasný dopad: začnou na sobě o to víc pracovat. Poznají pocit porážky. A už ho nechtějí znovu zažít.

S tím vstupujete do Czech Open. Je pro vás reálné ho celý vyhrát?
Účastní se ho tři špičkové švédské týmy plus silný švýcarský Wiler. Záleží, jak zahrajeme ve skupině, z jakého místa postoupíme. Jaká bude forma, zda se nám vyhnou zranění. Taky uvidíme, jestli bude mít brankář Kafka dobrý start do sezony a předvede výkony jak v posledním play-off. Pokud tohle vyjde, věřím, že můžeme udělat dobrý výsledek.

Těsně po Czech Open vás navíc čeká i kvalifikace na Pohár mistrů.
Do Švýcarska jedeme už týden poté. Pro nás je to jednodušší v tom, že dva vrcholy sezony přijdou vlastně ve stejný čas. Tím, že letos Švédové odřekli v Poháru mistrů účast, je jedinečná možnost udělat nějaký úspěch. Něco takového se už dlouho nemusí opakovat.