Ivo Teichman

Ivo Teichman | foto: Michal Klíma, MAFRA

Jsme moc vylučovaní. Asi budou pokuty, říká pardubický Teichman

  • 0
Krátce po mistrech z Vítkovic florbalisté Sokola Pardubice vyzvou další špičkový tým.„V předchozích sezonách to bývalo tak, že venku jsme od Boleslavi dostali, ale doma jsme s ní byli schopní hrát. Možná budou ještě v euforii z (vítězství ve finále) poháru a nebudou tak soustředění. Mohlo by se nám povést jim nějaký bod sebrat,“ doufá 23letý křídelník Ivo Teichman.

Hraje se v sobotu od 18 hodin v hale na Dašické.

V první třetině jste nad Vítkovicemi vedli a měli i další příležitosti. Proč zápas po kolapsu v závěru nakonec skončil z pohledu Pardubic debaklem?
Bylo to rozehrané na body. Finální výsledek už nehraje roli - prohra jako prohra. Vypadá to jako debakl, ale když jsme prohrávali o tři branky, otevřeli jsme to a hráli s Vítkovicemi nahoru-dolů. Oni mají v mužstvu úplně jiné individuality, což se v té chvíli projevilo. Tenhle zápas pro nás nebyl rozhodující. Ale byl jsem naštvaný, protože jsme měli dost šancí, které jsme, bohužel, nevyužili v době, kdy bylo skóre vyrovnané.

S kapitánem Brychtou jste oba byli dvakrát na trestné lavici, což tým nutně rozhodilo. Vyčítal jste si to?
Určitě. U mě to bylo ze začátku zápasu a gól jsme naštěstí nedostali, ale vezme to síly. Bavili jsme se pak, že tohle musíme v dalších utkáních změnit, protože vylučovaní jsme moc a často kvůli tomu inkasujeme. Za zbytečné fauly, třeba v útočném pásmu, asi budou pokuty. Tým to může stát celý zápas.

Branku na 1:3 jste obdrželi pouhých šest vteřin před koncem druhé třetiny. Rozčílil se kouč Czeczinkar v šatně?
I sami jsme si řekli, že jsme tam zase udělali chybu. Vítkovičtí utekli do brejku a umějí to proměnit. Dalo se to i líp odbránit, ale nakonec stříleli do prázdné brány. Tohle jsme nechtěli, na psychice to nepřidá.

Brankář Levínský musel vytrpět všech devět gólů. Šlo některé z nich chytit?
Dvě třetiny jsme to drželi. Ty, co pak dostal, byly důsledkem přečíslení, s tím nemohl nic dělat. Byl z toho takový přešlý.

Je za vámi šestnáct kol. Když srovnáte hru před rokem a teď, kam jste se za tu dobu posunuli?
Už loni to nebylo špatné, letos se na to navázalo. Mladší kluci mají další zkušenosti, víc se sehrávají. Žabák (Miroslav Janovský) tu byl dlouho a dotáhl tým do extraligy, ale nový trenér (Martin Czeczinkar) byl impulsem. Snažíme se o konstruktivní rozehrávku a chceme se držet víc na balonku, abychom mohli kombinovat a dalo se na to koukat. Nejen nahazovat a bránit, žádný „pardubický antiflorbal“, ze kterého nás kdysi osočovali.

Ostrava je za vámi v tabulce už jen o bod. Nedávná porážka s předposledními Otrokovicemi vás teď musí mrzet tím víc.
To je jasné. Ostrava má podobný los jako my a zápas k dobru s Vítkovicemi. Je třeba, abychom to urvali se Spartou, s Bohemkou, nebo někým podobným. S Ostravou hrajeme v posledním kole doma, je možné, že se bude rozhodovat až tam.

Nakolik je podle vás v tenhle moment reálné, že si Pardubice konečně zahrají v play-off?
Já tomu věřím. Ostravu už jsme (v prvním vzájemném zápase) porazili a jsem přesvědčený, že to zvládneme i doma s podporou našich fanoušků.