Whirlpool v Polsku zářil, Fadrný si dojel pro bronz

Hradec Králové - Výsledkově tak povedený výjezd do zahraničí by cyklisté hradeckého týmu PSK Whirlpool brali asi vždycky. Koncem minulého týdne vyrazili na dva jednorázové závody do Polska, když se včera vrátili, měli u své letošní bilance připsány další dva výborné úspěchy - k víkendovému prvenství Františka Raboně ve Wyszkově přidali v úterý v Lublinu zásluhou Ondřeje Fadrného třetí místo.

"V Polsku je vždycky výborná konkurence, přesto se nám podařilo do žebříčku UCI získat přes šedesát bodů," pochvaloval si ředitel PSK Whirlpool Vladimír Vávra.

V Lublinu cyklisté absolvovali patnáct desetikilometrových okruhů městem, technicky náročná trať s těžkým stoupáním nutila borce závodit.

"Každou chvíli někdo z pelotonu odjel, jeden únik střídal druhý. My jsme ve všech měli své zástupce," uvedl ředitel hradeckého cyklistického klubu. Jezdci PSK Whirlpool tak nechyběli ani v tom rozhodujícím - do vedoucí šestičlenné skupiny se dostali Ondřej Fadrný a David Studnička.

V závěru se více dařilo Fadrnému, který spurtoval ve vedoucí trojici o vítězství, Studnička společně s dalšími dvěma borci zaostal o osm vteřin. "Podali jsme kvalitní výkon a navázali jsme na úspěch z víkendu. Tam jsme závěr etapy zvládli přímo skvěle, Raboň to korunoval vítězstvím a klukům nešlo nic vytknout," uvedl Vávra.

Podle původních plánů se měli hradečtí cyklisté nyní připravovat na Závodmíru. Jenomže ten byl nejprve odložen a před několika dny ho pořadatelé zrušili. PSK Whirlpool tak musel hledat jiné řešení.

"Nahradíme to dvoutýdenním blok domácích závodů," poznamenal ředitel klubu.

Výsledky závodu v Lublinu (155 km): 1. Zamana 3:14:47, 2. Pawlak (oba Pol.), 3. Fadrný (PSK Whirlpool) oba stejný čas, 4. Szaniawski, 5. Witecki (oba Pol.), 6. Studnička (PSK Whirlpool) všichni -8.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa