Diskuze

Plat: Čtyři miliony eur ročně. Teď chce Ital Nibali titul z Vuelty

Giro letos ovládl. Tour vypustil. "Nestihl bych se po Giru připravit," vysvětloval Vincenzo Nibali. Nyní však může zopakovat kousek, který naposledy předvedl roku 2008 Alberto Contador: vyhrát v jediné sezoně Giro i Vueltu, dva ze tří nejvýznamnějších závodů cyklistů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

S tím Saxem je to podivné. Vypadá to, jako by po ohlášení odchodu Tinkova jakožto sponzora příští rok došlo ke změně taktiky. Tour jeli pouze a výhradně na Contadora, který ale selhal a tak trošku s sebou stáhnul Kreuzigera. Kdyby na Tour byli na začátku dva lídři, možná by se od nějaké páté nebo kolikáté etapy jelo na Kreuzigera.

Teď je to úplně naopak. Kreuzigera údajně podle výsledků jmenovali jako jedničku, ale v zásadě Majka i Roche jsou také možní kandidáti na lídra. 

Vuelta začíná rovinatou časovkou, pak následuje dojezd do kopce, ale spíše takového klasikářského. Pak tři rovné etapy, kdy se také vlastně nebude nic dít. V šesté se ale jede do hor a myslím, že tam se to začne krystalizovat. Nejpozději po horské časovce, která je trošku sadisticky hned po dni pauzy, už ale bude jasné, na koho se pojede zbytek Vuelty.

2 0
možnosti
ML

Na Kreuzigera se pojede jen ze začátku a uvidí se, jestli se udrží v kopcích. Což se neudrží, čili se taktika přepne. Jednou na 4 lídry aby teprv po kopcích vybrali toho nejlepšího. Jak jsem psal dole a dostal jsem za to mínus, na Vueltu se letos (stejně jako loni) nejvíce soustředil Roche, proto si myslím, že se pak pojede na něj. Sám dokonce říkal, že od TdF, která pro něj částečně byla přípravou, i zhubl 2,5 kg cítí se ve formě.

3 0
možnosti
ML

Nejvýš ze Saxo Banku bude Nicolas Roche, ne Kreuziger ani Majka.

0 1
možnosti