Martina Sáblíková

Martina Sáblíková

Sáblíkovou srazilo při tréninku na kole auto

  • 115
Žďár nad Sázavou - Martinu Sáblíkovou srazilo auto. Dvojnásobnou mistryni světa v rychlobruslení, jež se teď v létě věnuje cyklistice a chystá se na mistrovství Evropy, srazil při tréninku v Přibyslavi neopatrný řidič. Z místa nehody okamžitě ujel. Sáblíková naštěstí neutrpěla žádné vážné zranění.

"Je jen pomlácená, a když ležela pod koly automobilu, tak jí ujíždějící řidič ještě přejel prsty na ruce," řekl trenér úspěšné závodnice Petr Novák.

Sáblíková se vrátila z dovolené v Řecku a již začátkem příštího týdne odlétá na evropský šampionát cyklistů do Sofie, kde bude startovat v časovce.

Problémy s provozem měla Sáblíková i při nedávno zrušeném domácím šampionátu v Domašově u Brna, který hlavní rozhodčí mistrovství zrušil pro nedostatečnou bezpečnost startujících. "Mě ani moc provoz nevadil, protože jsem na něj zvyklá z tréninku," řekla před čtrnácti dny Sáblíková.

"Máme poznávací značku automobilu, který Martinu srazil. Očekáváme, že se řidič ozve a alespoň se omluví," uvedl Novák.

V místech, kde skončila Sáblíková na zemi, se začátkem srpna v rámci závodu Vysočina pojede náhradní mistrovství republiky v časovce a Sáblíková si dnes chtěla trať projet.

,