Petr Vakoč

Petr Vakoč | foto: Alexandr Kliment

Vakoč přešel mezi bikery a hned si při tréninku zlomil klíční kost

  • 0
Pro Petra Vakoče, který se rozhodl opustit silniční cyklistiku a věnovat se maratonům horských kol, nezačala nová kariéra dobře. Při tréninku před etapovým závodem Mediterranen Epic ve Španělsku upadl a zlomil si levou klíční kost.

„Byl to nevinný pád, když jsem si projížděl trasu závodu. Hned jsem se vrátil do Prahy na operaci. Všechno šlo hladce a rekonvalescence probíhá v pohodě. Za pár dnů zase začnu pracovat na formě, abych byl připravený na vrcholy sezony,“ uvedl Vakoč na instagramu.

⏸Started the season with a setback..
Much anticipated @mediterraneanepic did not happen for me as I ended up breaking my left collarbone in an innocent crash while training on the course last wednesday.
Headed directly back to Prague for a surgery. All went smooth and recovery is going well, already turning my legs on @wahoofitnessofficial kicker to get some extra bloodflow and will ease back to (first indoor) trainig in the coming days and build up back for the main goals of the season.
I am grateful to the medical staff of @fnmotol for amazing care.

@canyon_northwave_mtb @canyon @canyon_northwave_mtb @koscomhodinky @praha.mercedesbenz

14. února 2022 v 9:01, příspěvek archivován: 14. února 2022 v 18:22

Před týdnem oznámil, že po loňském nečekaném odchodu ze silničářského pelotonu bude jezdit za bikerský tým Canyon Northwave. 

Prvním velkým cílem devětadvacetiletého účastníka Gira d’Italia i Tour de France byl start na slavném etapovém závodu dvojic Cape Epic, který se uskuteční koncem března v Jihoafrické republice. 

,

Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa