Leopold König

Leopold König | foto: flickr.com/netapp-endura

Königa lákají tři týmy z první ligy, o budoucnosti se rozhodne do týdne

  • 98
"Tour de France 2014 je u konce, ale vzpomínky zůstanou navždy. Sedmým místem v premiéře jsem si splnil cíl. A teď budoucnost..." psal Leopold König na Twitter jen den po dojezdu do Paříže. Podle toho, jaké nabídky teď českému cyklistovi přistávají na stole, ho čeká velká budoucnost v první cyklistické lize.

Český lídr stáje Netapp-Endura exceloval v letošní Tour umístěním v TOP10, do níž se probil jako jediný nováček ve 101. ročníku. A sedmé místo (spolu s tím devátým z loňské Vuelty) z něj udělalo jeden z nejžádanějších artiklů na cyklistickém trhu.

Königův osobní manažer Brian Smith, o němž 26letý cyklista ještě v průběhu Tour nechtěl mluvit, naznačil, že König s největší pravděpodobností zamíří o jedno cyklistické patro výš, přestože NetApp, současný zaměstnavatel z kategorie prokontinentálních týmů, vyjádřil touhu české eso udržet.

"Máme v tuto chvíli celou řadu nabídek," potvrdil Smith pro cyclingnews. "Takže teď jen čekáme na ten nejsprávnější tým, protože je důležité aby závodník přestoupil do toho nejlepšího. Jednání právě probíhají."

V cíli Tour König říkal: "Budu naslouchat všem nabídkám." Teď má tři od týmů nejvyšší kategorie WorldTour.

Původně se o českého závodníka zajímaly dokonce čtyři stáje, ale jedna se rozhodla svou pozornost obrátit jinam. Smith však odmítl i jen naznačit jména adeptů. O budoucnosti se má rozhodnout do týdne.

"Leo potřebuje zkušenost z jednoho z nejlepších týmů na světě a k tomu má teď tu nejlepší příležitost,“ pronesl Smith. „NetApp se o něj dál zajímá, ale podle mě je důležité, aby jezdil ve WorldTour. Teprve tam se naplno projeví."