NEJVĚTŠÍ PODPORA. Na tisíciletém hradě v italském městečku Torri del Benaco u...

NEJVĚTŠÍ PODPORA. Na tisíciletém hradě v italském městečku Torri del Benaco u jezera Lago di Garda si v roce 2012 vzal snoubenku Michaelu. Mají spolu dvě dcery - sedmiletou Viktorii a čtyřletou Annu. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Talenti z Kreuzigerovy akademie už sbírají české tituly

  • 3
Cyklistická akademie Romana Kreuzigera vstupuje do druhé poloviny své premiérové sezony. Mladí talenti absolvovali pod vedením špičkového realizačního týmu soustředění v Chorvatsku a především zaznamenali několik medailových úspěchů v silničních i dráhových závodech.

Například šestnáctiletý Marek Liška vyhrál v květnu jednu etapu na 42. ročníku Závodu míru nejmladších v Jevíčku, kde startovala elitní zahraniční konkurence. Šest cyklistů akademie pak reprezentovalo na dvoudenních závodech v Srbsku, Liška tam obsadil třetí příčku v bodovacím závodě.

Roman Kreuziger Cycling Academy, jak zní oficiální název projektu, se pyšní i čerstvými mistry republiky - celkem sedm titulů vybojovali na dráze Marek Liška (sprint, týmový sprint společně s Karlem Macánem a Martinem Volfem, 500 metrů s pevným startem), šestnáctiletá Nikol Soustružníková (sprint, 500 metrů p.s.) a o dva roky mladší Sára Peterková (týmový sprint s Markétou Macánovou, 500 metrů p.s.).

Na dráze a silnici posbírali mladí cyklisté ještě tři stříbrné a šest bronzových medailí.

Elitní tým RKCA

* Junioři Michal Volf, Adam Hofmeister, David Vitner

* Kadeti Karel Macán, Marek Liška, Martin Volf, Nikol Soustružníková

* Žáci Jakub Staněk, Jaromír Kohout, Maxmilián Kerl, Markéta Macánová, Sára Peterková

* Realizační tým Václav Novák (sportovní ředitel), Tomáš Holub (trenér), Martin Kubík (mechanik), Miroslav Svatek (masér)

Soustružníková uspěla i v závodě horských kol Aimtec Open Race, který v půlce června vyhrála.

„Nyní se chystáme na dráhové republikové mistrovství ve vytrvalostních disciplínách. Pak nás čeká mezinárodní etapák Regionem Orlicka pro juniory a vybrané kadety. Jednáme i o startech v zahraničí, což by byl pro celý tým velký výkonnostní posun. S první půlkou sezony jsme spokojení, ale pořád je co zlepšovat. A už nyní intenzivně řešíme posily pro další ročník,“ vypočítává šéf akademie Petr Kubias.

Ten je v pravidelném kontaktu s majitelem akademie Romanem Kreuzigerem . „Jsem rád, že práce celého realizačního týmu a podpora našich partnerů již přináší výsledky. Se závodníky jsem si osobně zatrénoval například při letošním mistrovství České republiky v Plzni,“ doplnil Kreuziger.