Bude zima, cyklokrosařům začíná sezona

Tábor - Cyklokrosová sezona už začala. Při kontrolním závodě v Mladé Boleslavi byli i jezdci silného cyklokrosového klubu CT Budvar Tábor. Závod juniorů vyhrál Adel, čtvrtý byl Nový, osmý Klabouch, dvanáctý Marvan a hned za ním skončil Kovanda. Všichni závodí za Tábor.

Mezi kadety dojel Michal Černý pátý a šestý byl po defektu Rohlík. V kategorii mužů, která je spojena s jezdci do 23 let, byl pátý Lukáš Klouček, devátý Stanislav Bambula a třináctý po defektu Menger.

"Na začátek jsme měli dost smůly," konstatoval šéftrenér CT Budvar Stanislav Bambula starší. Jeho syn Ondřej odstoupil po defektu ze 6. až 7. místa, o které se dělil s Voborou.

Ani ten nedojel, protože přetrhl řetěz. Pohanovi praskl rám a také skončil předčasně. "Sezona se rozbíhá a už jsme měli dost starostí, ale to nebude trvat věčně," doufá trenér Bambula.

Celý tým se byl minulý týden ukázat v Budějovickém Budvaru. "Naše cíle v sezoně jsou Budvar Cup, mistrovství republiky, mistrovství Evropy a mistrovství světa," prohlásil Bambula.

Přeje si, aby se počet reprezentantů z Tábora rozšířil. Zatím jsou jistí junior Adel a jezdci do 23 let Lukáš Klouček, Ondřej Bambula a David Menger. "Dobře se ukazuje i Ondřej Vobora," prohlásil dále trenér.

Vobora jeho slova hned vMladé Boleslavi potvrdil, držel se v popředí kontrolního závodu.

"Dalšími nadějemi jsou mezi juniory Klabouch nebo Marvan. Máme i šikovné kadety," řekl Bambula dále. V této kategorii za Tábor jezdí Jakub Rohlík, Michal Boroš nebo Michal Černý.

Budvar Cup odstartuje v neděli v Podbořanech. Je to v bydlišti Kamila Ausbuhera, který za CT Budvar závodil. Po minulé sezoně poděkoval a odešel. "Chce se zkusit prosadit v zahraničním týmu," vysvětloval šéf CT Budvar Čestmír Kalaš.

V Táboře se pojede v sobotu 28. října Světový pohár. V prosinci bude mistrovství Evropy, které se uskuteční v Nizozemí. Mistrovství republiky se pojede 6. ledna příštího roku v České Lípě a mistrovství světa bude koncem ledna v Belgii.

V Budvar Cupu se pokaždé pojede o 47 tisíc korun. Vítěz obdrží 10 tisíc a celkový vítěz seriálu vyhraje 30 tisíc.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa