Biatlonista Ondřej Moravec na trati vytrvalostního závodu na MS v Anterselvě.

Biatlonista Ondřej Moravec na trati vytrvalostního závodu na MS v Anterselvě. | foto: Český biatlon/Petr Slavík

Ještě jednu sezonu, naplánoval si Moravec. Do Pekingu už se nechystá

  • 4
Ještě jedna sezona a pak konec. To si naplánoval český biatlonista Ondřej Moravec. Na olympijské hry do Pekingu za dva roky pětatřicetiletý majitel tří olympijských medailí ze Soči 2014 a šesti cenných kovů z mistrovství světa už nepojede.

Moravec během nedávného MS v Anterselvě nechával další sezonu otevřenou. Nakonec se rozhodl, že dlouholetého reprezentačního kolegu Michala Šlesingra, jenž se rozloučil s kariérou v Novém Městě na Moravě, do biatlonového důchodu následovat nebude. Řekl to v sobotu po posledním závodu sezony ve finském Kontiolahti.

„No, tak já to ještě zkusím a uvidím, jak to půjde,“ řekl České televizi po stíhačce, v níž obsadil 29. místo. Biatlon mu pořád přináší radost, byť poslední dvě předsezonní přípravy mu narušily problémy s játry.

Možnost startu na svých pátých olympijských hrách nicméně zamítl. „V Pekingu stoprocentně nebudu. To můžu podepsat. To jsou dva roky neskutečné dřiny. Laik si neumí představit, co to je,“ řekl během šampionátu před měsícem v Anterselvě.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)