BIATLON NA DRÁZE. Veronika Vítková upaluje po cílové rovince atletického...

BIATLON NA DRÁZE. Veronika Vítková upaluje po cílové rovince atletického stadionu v Turnově. Elitní české biatlonistky zpestřily fanouškům vydařenou exhibicí program na Memoriálu Ludvíka Daňka. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Biatlonistky si zalyžovaly na atletické dráze. Zvláštní, řekla Vítková

  • 0
Místo sněhu povrch pro běžecké tretry, místo klasických lyží kolečkové, místo malorážky plynová puška s blízko umístěnými terči, místo 150 metrů dlouhého trestného kola miniokruh. Netradiční biatlonovou podívanou předvedly stovkám povzbuzujících fanoušků v rámci doprovodného programu úterního atletického Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově čtyři členky českého reprezentačního družstva.

„Bylo to pro nás něco nového, taková zvláštní zkouška. Na atletickém stadionu jsem fakt ještě nikdy nelyžovala ani nestřílela,“ vyprávěla Veronika Vítková, medailistka z mistrovství světa, olympijských her i mnoha závodů Světového poháru.

Vítková se proháněla na kolečkových lyžích po cílové rovince turnovského atletického stadionu ve dvojici s Evou Puskarčíkovou a společně ve štafetovém závodě suverénně porazily pár Lucie Charvátová - Jessica Jislová. Mladší duo totiž doplatilo na mizernou střelbu a ztratilo, i když jen na miniaturních trestných kolech, spoustu vteřin.

„Povrch byl takový drsný, bylo to určitě horší než na sněhu nebo na asfaltu. V první chvíli jsem si myslela, že spadnu na nos, ale po chvilce se na to dalo naštěstí zvyknout,“ popisovala 21letá nadějná reprezentantka Jessica Jislová.

Biatlonovou exhibici v Turnově pečlivě sledovali i trenéři Ondřej Rybář a Zdeněk Vítek, kteří se hned po akci přesunuli se svými svěřenkyněmi zpátky na letní přípravný kemp. „Trénujeme od začátku května, do Francie se přesuneme pak až někdy v srpnu,“ přiblížila Vítková.


Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)