Kateřina Hindráková z Trutnova střílí trestný hod, v pozadí Michaela Stará z Hradce Králové (archivní snímek).

Kateřina Hindráková z Trutnova střílí trestný hod, v pozadí Michaela Stará z Hradce Králové (archivní snímek). | foto: Vilém Fischl

Zklamaná opora trutnovských basketbalistek: Mohly jsme rivala porazit

  • 0
Stačilo proměnit jednu střelu v závěru normální hrací doby zápasu o bronz proti Hradci Králové a její tým by prožíval úplně jiné pocity. Jenže po následném prodloužení se trutnovská basketbalistka Kateřina Hindráková musela smířit s tím, že domácí tým letos medaili z Českého poháru nezíská.

"Jsme moc smutné a cítíme zmar, protože jsme nesplnily to, co jsme si předsevzaly. Hradec jsme mohly porazit, proto nás porážka mrzí o to víc," netají zklamání opora Kary Trutnov Kateřina Hindráková.

Český pohár

závěrečný turnaj

čtvrtfinále
Slovanka - Hradec 49:75
Trutnov - VŠ Praha 87:51

semifinále
Hradec - USK Praha 65:98
Imos Brno - Trutnov 80:68

zápas o 3. místo
Trutnov - Hradec 80:87pp

finále
USK Praha - Imos Brno 73:67

Trutnovanky dojely po dobrých předchozích výkonech během pohárového víkendu hlavně na to, že neproměňovaly střelecké pozice a naopak soupeře do těch vyložených pouštěly.

"Hrál se dost tvrdý zápas, asi nejtvrdší, jaký jsme v této sezoně odehrály. Soupeřkám navíc postupem času začaly do koše neuvěřitelně padat střely za tři body," hledá příčiny neúspěchu. "Vždycky dokázaly na naše snížení odpověď a samy odskočily," kroutí hlavou.

Hindráková však věří, že tým ukázal od začátku sezony velké zlepšení a zasloužil by si hrát skupinu A1.

"Však jsme tým, který v ní hraje, porazily o čtyřicet bodů. Nemyslím, že nás celkový neúspěch v poháru nějak poznamená do dalších zápasů ve skupině A2. Nabudí nás, abychom následujících pět zápasů vyhrály," říká odhodlaně Kateřina Hindráková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž