Basketbalistky Hradce Králové. Zleva kráčejí Andrea Ovsíková, Michaela Stará, Lucie Kysilková, Michala Hartigová a Eva Horáková

Basketbalistky Hradce Králové. Zleva kráčejí Andrea Ovsíková, Michaela Stará, Lucie Kysilková, Michala Hartigová a Eva Horáková | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Zápasů ještě bude, utěšují se hradecké basketbalistky při pohledu na tabulku

  • 4
Byl to totální kolaps, výstižněji se nabízí slovo výbuch. A po nezvládnutém derby s pardubickou Studánkou se basketbalistky Hradce Králové dívají v tabulce pod sebe už jen na tohoto regionálního rivala. Horší tým po osmém kole Ženské basketbalové ligy nenajdete.

Jak je to možné? Hráčky Sokola doposud vyhrály jen pouhé dva zápasy.
"Nejvíce mě mrzí prohra s Vary a to téměř vyhrané utkání s Trutnovem," líčí dojmy ze zpackané první poloviny soutěžního ročníku kouč Hradečanek Miroslav Volejník.

"Já to ale takhle vůbec nechci brát. Hráli jsme hodně zápasů venku a jen třikrát doma. Vždyť zápasů jsou ještě mraky," snaží se hledat pozitiva.
Těch ale není příliš ani v hradecké hře.

Svých možností naplno nevyužívají opory. O lepší výsledek připravuje Hradec především nemohoucnost v zakončení a nedůraz pod košem. Sokol doposud vstřelil pouhých 503 bodů, což je druhý nejmenší počet v lize.

"Srazila nás také velká prohra s USK. Po ní se některým hráčkám absolutně přestalo dařit," tvrdí trenér. Ukázal hlavně na křídelní hráčku Andreu Ovsíkovou.

"Navíc nemáme v podstatě rozehrávačku. Bartáková je ještě velmi mladá a těžko se s tím pere. Zavázalová zase bývala zvyklá hrát na křídle," zamýšlí se Volejník.

Sám pak vzývá návrat veteránky Evy Horákové, která laboruje se zánětem achilovek. "Půjde na kontrolu a uvidíme, co doktor řekne," říká s nadějí. Mohla by mu ale scházet až do Nového roku.

Od bývalé reprezentantky si slibuje především zlepšení spolupráce s Michalou Hartigovou, která zatím v hradecké sestavě spíše trpí. Od mladých spoluhráček totiž nedostává tolik míčů, jak bývala zvyklá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž