Petra Reisingerová (8) vede coby kapitánka VŠ Praha

Petra Reisingerová (8) vede coby kapitánka VŠ Praha | foto: Vilém Fischl

Basketbalistky VŠ Praha vyzvou v play-off Eurocupu obhájkyně z Kursku

  • 0
Basketbalistky VŠ Praha narazí v osmifinále Eurocupu na nejtěžšího možného soupeře. Ruský celek Dynamo Kursk je obhájcem prvenství ze sezony 2011/12 a navíc do vyřazovací části vstupuje coby první nasazený.

Na rozehrávce Aušra Bimbaiteová s Temekou Johnsonovou, na křídlech Epiphanny Princeová a Natalia Vodopjanovová, pod košem Michelle Snowová nebo Jekatěrina Lisinová...

Celek euroligových kvalit přijede 6. prosince v rámci osmifinále Eurocupu na pražskou Folimanku, aby se utkal s VŠ Praha. Tenhle souboj i jeho bratr hraný o týden později v Kursku se jeví jako jasná záležitost. Pražankám v něm nejspíš půjde především o sbírání zkušeností.

Už samotný postup mezi 16 nejlepších je při premiérové účasti VŠ velkým počinem. Český klub za sebou zanechal francouzské Landes i srbský Partizan Bělehrad.

A úspěch vynikne i při pohledu na další účastníky. Hned po čtyřech zástupcích mají v osmifinále velmoci Rusko (Kursk, Dynamo Moskva, Vologda a Novosibirsk), Turecko (Antakya s Janou Veselou v sestavě, Kayseri, Mersin a Adana) a Francie (Montpellier, Hainaut, Nantes a Tarbes).

Tuto sestavu pak kromě VŠ Praha narušují slovenský Ružomberok a běloruské kluby z Grodna a Minsku.

Eurocup žen - osmifinálové dvojice

VŠ PRAHA - Kursk
Adana - Montpellier
Minsk - Hainaut
Ružomberok - Novosibirsk
Grodno - Nantes
Antakya - Vologda
Dynamo Moskva - Tarbes
Kayseri - Mersin


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž