Valériane Vukosavljevičová (ve žlutém) z USK Praha útočí v zápase s TTT Riga...

Valériane Vukosavljevičová (ve žlutém) z USK Praha útočí v zápase s TTT Riga kolem Pauly Strautmanéové. | foto: FIBA / ZVVZ USK Praha / Luděk Šipla

Francouzka Vukosavljevičová se vrací do USK Praha, už jako maminka

  • 0
Francouzská basketbalistka Valériane Vukosavljevičová se vrací po dvou letech do USK Praha. Osmadvacetiletá křídelnice, která v lednu přivedla na svět dceru Alani, naváže na působení v týmu českých mistryň z let 2018 a 2020. V USK začínala ještě pod rodným jménem Ayayiová.

Trenérka Natália Hejková si od příchodu Vukosavljevičové slibuje posílení na postech, na nichž měl tým v minulé sezoně potíže kvůli zraněním.

„To se týkalo Maríi Condeové a Aleny Hanušové. To znamená, že může hrát na pozici trojky, ale i malé střílející podkošové hráčky. Doufám, že jako novopečená maminka bude mít basketbal jako hobby a že ji hlavně bude bavit,“ řekla klubovému webu Hejková. Hanušová navíc v týmu skončila a odešla do Žabin Brno.

Valériane Vukosavljevičová z USK Praha při rozcvičování na zápas s Benátkami.

Vukosavljevičová, jež loni na přelomu července a srpna získala už v době těhotenství s Francií bronz na olympijských hrách v Tokiu, odešla po sezoně 2019/20 z USK do Landes. V uplynulém ročníku se vrátila na posledních šest zápasů, z nichž pět bylo v play off. Majitelka čtyř stříbrných medailí z mistrovství Evropy v nich měla průměr 7,3 bodu a čtyř doskoků na zápas.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž