Russell Westbrook z Oklahoma City má radost ze svého výkonu.

Russell Westbrook z Oklahoma City má radost ze svého výkonu. | foto: AP

Westbrook o Utkání hvězd NBA nepřišel, Anthonyho a Wadea nepozvali

  • 2
Do základní pětky se sice nevešel, nejlepší střelec basketbalové NBA Russell Westbrook přesto nemohl chybět v nominaci na únorové Utkání hvězd. Rozehrávače Oklahoma City vybrali trenéři jako jednoho z náhradníků.

Východ NBA budou 19. února reprezentovat Paul George (Indiana), Kevin Love (Cleveland), Kyle Lowry (Toronto), Paul Millsap (Atlanta), Isaiah Thomas (Boston), Kemba Walker (Charlotte) a John Wall (Washington).

Doplní již dříve oznámenou základní pětku Kyrie Irving, LeBron James (oba Cleveland), Jimmy Butler (Chicago), DeMar DeRozan (Toronto) a Jannis Antetokunmpo (Milwaukee).

Západ reprezentují DeMarcus Cousins (Sacramento), Marc Gasol (Memphis), Draymond Green, Klay Thompson (oba Golden State), Gordon Hayward (Utah), DeAndre Jordan (LA Clippers) a výše zmíněný Westbrook.

Základ tvoří Stephen Curry, Kevin Durant (oba Golden State), James Harden (Houston), Kawhi Leonard (San Antonio) a Anthony Davis (New Orleans).

Nováčky jsou Walker, Antetokunmpo, Hayward a Jordan. Hned čtyři zástupce má vedoucí tým ligy Golden State, tři místa získal úřadující šampion Cleveland.

A kdo zatím chybí (v případě odřeknutí účasti vybere komisionář soutěže Adam Silver náhradníka)?

Schází především trio Zaza Pačulija z Golden State, Dwyane Wade z Chicaga a Joel Embiid z Philadelphie.

Gruzínský pivot, hvězdný veterán a kamerunský nováček mají společné to, že je fanoušci vybrali dokonce do zahajovacích sestav. Letošní novinka v podobě „korektivního“ hlasu hráčů a novinářů je však připravila nejen o základní pětku, ale i o nominaci jako takovou.

Wade coby dvanáctinásobný účastník All Star Game tuhle zprávu asi přijal s klidem.

Embiid se podívá alespoň do zápasu USA vs. Zbytek světa pro hráče, kteří v NBA působí prvním či druhým rokem (mohl se však stát prvním nováčkem v Utkání hvězd od roku 2011, kdy dostal šanci Blake Griffin).

Dvaatřicetiletý Pačulija už další možností asi mít nebude. Proto, že působí ve hvězdném Golden State. A proto, že na rozdíl od východního výběru sestava západu překypuje pivotmany (Davis, Jordan, Cousins, Marc Gasol, Green).

Zaza Pačulija (vpravo) z Golden State od tlakem DeMarcuse Cousinse ze Sacramenta.

Pozvánku neobdržel ani Carmelo Anthony z New Yorku - přitom od roku 2011, kdy se stal členem Knicks, ani jednou nechyběl v zahajovací sestavě. Opomenut byl i jeho spoluhráč Derrick Rose, přesto je ve východním výběru hned pět středních rozehrávačů (Irving, Thomas, Lowry, Wall a Walker).

Nedostalo se také na Hassana Whitesidea z Miami, Andreho Drummonda z Detroitu, Dwighta Howarda z Atlanty, na nedávno zraněné Chrise Paula a Blakea Griffina z LA Clippers, LaMarcuse Aldridge ze San Antonia, Rudyho Goberta z Utahu, Dirka Nowitzkého a Harrisona Barnese z Dallasu nebo - už tradičně - na Mika Conleyho z Memphisu a Damiana Lillarda z Portlandu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž