Željko Obradovič na lavičce aténského Panathinaikosu.

Željko Obradovič na lavičce aténského Panathinaikosu. | foto: Profimedia.cz

Chcete se zeptat Obradoviče? Legenda bude k dispozici českým trenérům

  • 0
Na všechno, co jste chtěli kdy vědět od Željka Obradoviče, se nebojte zeptat. Šanci poslechnout si (nejen) srbskou trenérskou legendu budou mít i jeho čeští kolegové. Od 5. do 7. července totiž v rámci pražského mistrovství světa basketbalistů do 19 let probíhá mimořádně obsazená trenérská klinika.

"Je to nejlépe obsazený trenérský seminář letošního roku v Evropě," prohlásil ještě před startem šampionátu devatenáctiletých výkonný ředitel turnaje Stanislav Křiváček.

A jména, která budou v rámci kliniky předávat své vědomosti, mu dávají jen za pravdu. Do Prahy přijedou přednášet trenéři světové extratřídy.

Željko Obradovič, trenér osmi vítězů Euroligy, kouč mistrů Evropy i mistrů světa.

Žan Tabak, naposledy trenér v Caja Laboral Vitoria.

Arik Šivek, trenér národního týmu Izraele.

Kestutis Kemzüra, bývalý trenér národního týmu Litvy, od příští sezony kouč českého mistra z Nymburka.

Torsten Loibl, sportovní ředitel Japonské basketbalové asociace.

A spolu s nimi Marian Jelínek, specialista na mentální trénink a hokejový kouč, osobní trenér Jaromíra Jágra.

Původně měl přednášet rovněž Dimitris Itudis, dlouholetý asistent Željka Obradoviče a pětinásobný vítěz Euroligy, který však své vystoupení musel zrušit.

"Dostal nabídku působit jako hlavní trenér při Letní lize NBA. Samozřejmě jsme mu v této příležitosti nechtěli bránit," přiblížil důvod neúčasti řeckého trenéra Michal Ježdík, jenž byl organizováním kliniky pověřen. "I přes jeho neúčast je klinika jednou z nejkvalitnějších, která kdy u nás byla," doplnil jedním dechem.

Už teď je na kliniku registrováno více jak 230 zájemců z České republiky i ze zahraničí. "Jsme rádi, že si tolik trenérů nenechalo ujít příležitost poučit se od trenérských hvězd světového basketbalu. Pevně věřím, že jim nabyté vědomosti pomohou v jejich trenérské praxi," potěšil Michala Ježdíka zájem z řad nejen českých trenérů.

"Program kliniky je naplánovaný tak, aby všichni účastníci stihli i zápasy play-off juniorského mistrovství světa," doplnil Ježdík k časovému harmonogramu kliniky, která ve třech posledních dnech šampionátu bude probíhat v hale na Podvinném mlýnu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž