Tomáš Mrviš v modrém dresu slovenské reprezentace

Tomáš Mrviš v modrém dresu slovenské reprezentace | foto: AP

Prostějovské basketbalisty posílil Slovák Mrviš, Švrdlík má smlouvu

  • 0
Se ztrátou tří klíčových hráčů se postupně vyrovnává úřadující basketbalový vicemistr z Prostějova. Po odchodu Jaromíra Bohačíka, Ondřeje Kohouta a Dušana Panduly dotáhl do úspěšného konce prodloužení smlouvy s reprezentantem Kamilem Švrdlíkem a ze slovenské Handlové získal křídelníka Tomáše Mrviše.

Slovenský reprezentant patřil mezi nejvytíženější hráče Handlové a v zápasech strávil na palubovce v průměru téměř třicet minut. S průměrem 12,4 bodu na utkání byl druhým nejlepším střelcem klubu a ve třiadvaceti letech je považovaný za jednoho z největších talentů slovenského basketbalu.

„V předminulé sezoně hrál i Mattoni NBL za Levice. Je to hodně šikovné křídlo,“ přiblížil posilu Orlů generální manažer Prostějova Petr Fridrich. „Dokázali jsme zareagovat na situaci, kdy se nepodařilo získat Michala Křemena. Mrviš není sice tak zkušený, ale rozhodně jde o kvalitního hráče,“ dodal Fridrich.

Švrdlík přes některé nabídky zůstává v sestavě Orlů. Již po skončení sezony prohlásil, že pokud neodejde do zahraničí, bude i nadále hrát v Prostějově, a to potvrdila i nově uzavřená smlouva.

„S Kamilem jsme se domluvili, což je pro nás důležité. S Radkem Nečasem budou tvořit pod košem silnou dvojici,“ věří Fridrich s tím, že klub jedná s dalším pivotem. „Není vyloučeno, že se domluvíme už v průběhu příštího týdne.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž