Momentka z basketbalového utkání Svitavy - Jindřichův Hradec.

Momentka z basketbalového utkání Svitavy - Jindřichův Hradec. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Svitavští Tuři míří do Brna. Nováček se staví do role favorita

  • 0
Už to vypadalo, že basketbalisté svitavských Turů se opět hlásí do bojů o místa v play-off. Jenže herní vzepětí nemělo dlouhého trvání, a tak je vysněná pozice v elitní osmičce před startem závěrečné čtvrtiny základní části zase o něco vzdálenější. Proto se pozornost svitavského trenéra Lubomíra Růžičky upírá před středečním soubojem s Brnem spíše k příčkám za zády Turů.

"Naše současné deváté místo je odrazem reality. Kdybychom měli o nějaké to vítězství více, vyhnuli bychom se starostem s baráží a měli bychom větší klid na práci," uvedl Růžička pro web Brna.

S jihomoravským nováčkem soutěže se Svitavy střetly prozatím třikrát. A zatímco v prvních dvou případech se radovaly z výher (70:62 a 84:69), tak naposledy už ve svitavské hale Na Střelnici slavili těsné vítězství 101:98 hosté.

"Ve druhém utkání u nás podalo Brno excelentní výkon a vítězství si zasloužilo," přiznal Růžička. "Padlo hodně košů a taková utkání se líbí," přidal jeho brněnský protějšek Vlado Paunovič.

I přes lepší výchozí tabulkové postavení nahlíží šéf svitavské lavičky na soupeře s patřičným respektem. "Utkání je bez výrazného favorita, ale domácí prostředí mírně favorizuje Brno," uvedl Růžička, přičemž Paunovič se této role nevzdal.

"Favoritem jsme my. Hrajeme doma. A řečeno obrazně, jde o všechno. Zbytečně jsme ztratili zápas s Jindřichovým Hradcem, takže nemůžeme zaváhat," prohlásil.

Zápas v brněnské sportovní hale Morenda začíná ve středu v 18:30.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž