S míčem čaruje pardubický rozehrávač Levell Sanders.

S míčem čaruje pardubický rozehrávač Levell Sanders. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Další meta pokořena. Pardubický tahoun Sanders dal v Kolíně 8000. bod

  • 0
Pardubičtí basketbalisté zvítězili i v šestém utkání tohoto ročníku a jejich neporazitelnost stále trvá. Při výhře 88:82 v Kolíně dosáhl svého 8000. bodu v nejvyšší české soutěži rozehrávač Levell Sanders.

Bezmála devětatřicetiletý pardubický basketbalový veterán Levell Sanders má za sebou další milník kariéry. Během sobotního zápasu v Kolíně, který pardubická Beksa vyhrála 88:82, nastřílel 16 bodů, čímž překonal hranici 8000 (!) v nejvyšší tuzemské soutěži.

Sandersův přínos pro pardubické mužstvo vyzdvihl po zápase i trenér poraženého Kolína Predrag Benaček. „Jeho zkušenost v závěru zápas rozhodla,“ uvedl Benaček na adresu rodáka z newyorského Brooklynu, jenž ke zmíněným bodům navrch přidal i osm asistencí.

Benačkův protějšek z lavičky Beksy Dušan Bohunický nicméně za hráče zápasu vybral svého 25bodového jmenovce Pandulu, jehož výkon Pardubice „nakopl“ v prvním poločase. Pandulovi jen o píď unikl double-double (doskočil devět balonů); vedle něho a Sanderse se pod vítězství výrazným způsobem podepsali ještě Ondřej Kohout (17 bodů a 7 doskoků) a Jobi Wall (16 bodů). Domácí tým pak podle očekávání táhli Aleš Chán a Bryan Hammond (oba po 19 bodech).

„Jsem rád za vítězství, stoupající forma Kolína je zřetelná, postupem času se bude určitě zvedat. Očekával jsem velmi těžké utkání, protože jsme se kromě (svitavského) Abercrombieho ještě nepotkali s hráčem, který hraje v dolním postavení tak jako Aleš Chán. Na něj jsme se snažili připravit,“ řekl trenér Bohunický. „Domácí měnili způsob obrany, věděli jsme, že nám s tím budou dělat problémy. Naštěstí jsme byli úspěšní z trojkového oblouku,“ dodal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž