Rozšíření ženské ligy má své zastánce

  • 5
Karlovy Vary - Po šesti letech se vrátila nejvyšší domácí basketbalová soutěž žen k modelu s deseti týmy. Takový počet hrálo nejvyšší soutěž naposledy v sezoně 1998/99, poté se jejich počet snížil na osm. Před letošním ročníkem si kluby odhlasovaly opět rozšíření, ale ne všem se zamlouvá. Hlavními odpůrci jsou Brno a Trutnov, tedy kluby z prvoligové špičky a zároveň zástupci v evropských pohárech.

Další pohárový zástupce, celek pražského USK ale jejich názor nesdílí. „Ligu nezkvalitníme bez jejího rozšíření. I reprezentace potřebuje širší základnu,“ uvedl trenér Pražanek Lubor Blažek, který je zároveň asistentem reprezentačního trenéra Jana Bobrovského.

Stejný názor zastávají i zástupci karlovarské Lokomotivy. „Pokud chceme vychovat ne dvacet, ale padesát hráček vhodných pro reprezentaci, neobejde se to bez rozšíření,“ souhlasí Roman Maleček, tajemník karlovarského klubu.

„Vrcholový basketbal se tak dostane i do dalších regionů. Osobně bych nejvyšší soutěž rozšířil na dvanáct celků,“ doplňuje karlovarský trenér Jiří Bárta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž