Kyle Landry je jedním z prostějovských absentérů. S kanadskou reprezentací se připravuje na světový šampionát

Kyle Landry je jedním z prostějovských absentérů. S kanadskou reprezentací se připravuje na světový šampionát | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Prostějovští Orli zahájili přípravu na ligu i evropské poháry bez čtyř hráčů

  • 9
Bez čtyř hráčů zahájili přípravu na nový ročník Mattoni NBL basketbalisté Prostějova. Ve výběru Petera Bálinta zatím chybí rozehrávač David Marek, křídla Benas Veikalas a Andrius Šležas a pivot Kyle Landry.

"Marek měl na reprezentačním srazu problémy s achilovkou, ale by měl být v pořádku. V pátek bude na tréninku," uvedl Bálint. "Hráči z Litvy se připojí až na kondičním soustředění ve Vysokých Tatrách. S tím jsme ale počítali," dodal kouč.

Posledním absentérem je Landry, který ale v žádném případě nebude mít tréninkové manko. V širším výběru Kanady bojuje o nominaci na mistrovství světa. Před posledními přípravnými zápasy má slušnou šanci dostat se do dvanáctičlenného výběru, který poletí do Turecka.

"Věřím, že se na mistrovství dostane. Byla by to pro něj skvělá zkušenost a současně také dobrá vizitka pro náš klub," uvedl Bálint.

"Pokud vše dobře dopadne, zapojí se do přípravy po mistrovství." S týmem se připravuje také několik dorostenců, kteří společně s áčkem pracují především na fyzičce.

Po dvou týdnech v Prostějově Orli pojedou stejně jako loni na Štrbské pleso. První přípravné zápasy na hráče čekají na začátku září. "Čeká na nás několik turnajů. Vždy od pátku do neděle budeme hrát zápasy," poznamenal kouč stříbrného týmu posledního ročníku české nejvyšší soutěže s tím, že v plánu je i herní výjezd do Chorvatska.

Do přípravy se zapojil také nový pivot Yemi Nicholson. V současné chvíli je kádr uzavřený. Celý přípravný blok směřuje k 29. září, kdy na Hanáky čeká první utkání předkola Eurochallenge Cupu ve slovinském Domžale.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž